Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ελλαδάρα από τα παλιά

Διέλυσε όλα τα ισπανικά συστήματα.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή (της Λιουμπλιάνας), αλλά όχι σαν… ροκ συγκρότημα (όπως θα τραγουδούσε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη). Διότι η Εθνική μας χθες μονάχα… ροκ δεν ήταν στο παιχνίδι της απέναντι στους Ισπανούς (79-75). Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη από ποτέ στο τουρνουά και ταυτόχρονα προσηλωμένη στον στόχο και στο σχέδιο. Και έχοντας ως όπλο στο παιχνίδι της αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, όλα τα υπόλοιπα ήρθαν. Δηλαδή η επικράτηση με 79-75, με τους Ελληνες να… καβαλάνε τους ταύρους και να τους έχουν πλέον από κάτω τους και σε ισοβαθμία μαζί τους. Ακολουθεί η Σλοβενία, όπου νίκη θα μας φέρει στην επόμενη φάση και ενδεχομένως και με καλό πλασάρισμα εν όψει των χιαστί.

Ο Σπανούλης κορυφαίος για την Εθνική μας χθες (20π., 3/7 τρ., 3 ασ.), με τον Καϊμακόγλου (11π., 5ρ.) να τον ακολουθεί σε απόδοση. Ξεχώρισαν επίσης οι Μπουρούσης (10π.), Πρίντεζης (10π. 2ασ. 5ρ.), ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει για τον Μπράμος (8π., 2ρ.) που έπαιξε εξαιρετική άμυνα στα σχεδόν 23 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε. Γενικότερα βέβαια η παρουσία της Εθνικής μας χθες στην άμυνα ήταν καλή μετά το πρώτο δεκάλεπτο (16-26). Απόδειξη τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι Ισπανοί (17 έναντι 6), αλλά και τα κλεψίματα που έκαναν οι Ελληνες (9 έναντι 4). Αυτή η ιδανική άμυνα ήταν και ο λόγος που πέτυχε το σχέδιο αφόπλισης των Ρούμπιο (6π.) και Καλδερόν (5π.). Οι Φερνάντεζ (20π.) και Γκασόλ (20π.) πήραν τη «φούριας ρόχας» στις πλάτες τους, αλλά -ευτυχώς- δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να την οδηγήσουν στην επικράτηση. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας η Σλοβενία το Σάββατο στις 22.00, ενώ για τον ίδιο όμιλο οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν τη Φινλανδία (18.45) και οι Σλοβένοι την Ιταλία.

«Ξέραμε πως πρέπει να τα δώσουμε όλα. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να βάλεις τα μεγάλα σουτ και όλα πήγαν καλά. Συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε και στα επόμενα παιχνίδια» ήταν το σχόλιο του Σλούκα μετά το ματς, ενώ ο Ζήσης επισήμανε: «Είναι ακόμα μεγαλύτερη νίκη για μας επειδή έχουμε φάει πολλές πίκρες από την Ισπανία όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα, θέλουμε τουλάχιστον μια νίκη για να περάσουμε. Ημασταν επιθετικοί στην άμυνα. Αξίζαμε αυτή τη νίκη». Για τον Καϊμακόγλου η παλικαρίσια άμυνα ήταν το κλειδί: «Είχαμε καταλάβει ότι ήταν στα μέτρα μας οι Ισπανοί. Με παλικαρίσια άμυνα και ελληνικό τσαμπουκά τα καταφέραμε. Δεν κοιτάμε με ποια ομάδα παίζουμε, αλλά τη δική μας ομάδα. Πάμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς». Τέλος, ο Παπανικολάου επισήμανε: «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, το οποίο μας κρατάει ζωντανούς. Εχουμε άλλους δύο αγώνες να παλέψουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Είχαμε το πνεύμα νίκης. Τα μικρά πράγματα έφεραν τη νίκη».

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...