Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Συμπαράσταση με δημόσιο θηλασμό!

Στο πλευρό της Σάντυς Κουτσοσταμάτη βρέθηκαν πολλές γυναίκες σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη μετά το πρωτοφανές περιστατικό της λεκτικής επίθεσης ενός security, επειδή θήλαζε το μωρό της σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το IBFAN, το Δίκτυο Δράσης για τη βρεφική διατροφή, οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για το δικαίωμα κάθε μητέρας να ταΐζει το μωρό της δημόσια.

Πολλές γυναίκες βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο Cosmos μαζί με τα μωράκια τους, τα οποία θήλασαν, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στη Σάντυ Κουτσοσταμάτη, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την άποψη ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι κάτι προκλητικό και θα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί ταμπού.

«Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση» δήλωσε η γνωστή ψυχολόγος στην «Espresso». «Ηρθαν πολλές μητέρες, οι οποίες μου είπαν ότι τους συνέβη το ίδιο πολλές φορές και χαίρονται που με αυτή την κίνηση μπορεί να απενεχοποιηθεί ώς ένα βαθμό ο δημόσιος θηλασμός. Το θέμα πήρε τεράστια διάσταση, κάτι που από τη μία με χαροποιεί και μου δείχνει πόσο ταυτίστηκαν μαζί μου πολλές γυναίκες και πόσο ενδιαφέρον υπάρχει για το θέμα του θηλασμού, αλλά από την άλλη με φέρνει σε αμηχανία, γιατί έχει στραφεί σε εμένα ατομικά, ενώ δεν έχει να κάνει με εμένα, έχει να κάνει με την κάθε θηλάζουσα μητέρα και τη νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα γενικά, που αντιμετωπίζει τον θηλασμό σαν ένα θέμα προκλητικό και που υποδηλώνει ότι πρέπει να γίνεται μόνο ιδιωτικά».

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη απάντησε και σχετικά με το αν έχει σκοπό να κάνει κάποια άλλη εκδήλωση στο μέλλον για το επίμαχο θέμα: «Αν υπάρξει λόγος να αντιδράσει μέσα από τον συγκεκριμένο οργανισμό μια γυναίκα, μπορεί να οργανωθεί κάτι ξανά. Από κει και πέρα, όλες οι μητέρες που είμαστε μέλη του IBFAN προσπαθούμε με κάθε ευκαιρία να προβάλλουμε τον θηλασμό. Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι ο θηλασμός δεν είναι το παν… Είναι μία από τις χίλιες υποχρεώσεις που πρέπει να τηρεί μια καλή μητέρα».

Στο Facebook

Να θυμίσουμε ότι η Σάντυ Κουτσοσταμάτη είχε δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της και στο Facebook δίνοντας την αφορμή να γίνει μεγάλη συζήτηση γύρω από τον θηλασμό σε δημόσιο χώρο. «Προχθές το πρωί ήμουν στο Cosmos μαζί με τη μικρή μου» είχε γράψει η γνωστή ψυχολόγος. «Είχε πολύ λίγο κόσμο και κάθισα σε ένα από τα παγκάκια να τη θηλάσω έχοντας σκεπαστεί με ένα κασκόλ που είχα μαζί. Υστερα από λίγα λεπτά με πλησιάζει ένας από τους security και μου λέει με ειρωνικό ύφος: “Υπάρχει ειδικός χώρος για να θηλάσετε, εδώ περνάει κόσμος”. Τον ρώτησα αν θεωρεί προκλητικό τον θηλασμό και μου απάντησε: “Ε, όσο να ‘ναι…” Ενιωσα απογοήτευση και οργή. Θεωρώ ότι έχω αρκετά αντικειμενικά κριτήρια για το τι είναι προκλητικό και τι όχι. Είμαι σίγουρη ότι η εικόνα μου εκείνη τη στιγμή κάθε άλλο παρά προκλητική ήταν. Και όλο αυτό επειδή θήλαζα τη μικρή μου… Κρίμα!»

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΦΩΤ.: ΝΩΝΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...