«Εμφύλιος» στη Γαύδο με παπά κατά δημάρχου

Ο ιερέας του νησιού κατηγορεί τον επικεφαλής της δημοτικής αρχής για «περίεργες» προσλήψεις και ελλείμματα στα ταμεία.

Αρχισαν τα όργανα στη Γαύδο! Ο ιερέας και ο δήμαρχος του νησιού έβγαλαν τα… μαχαίρια, αφού ο πρώτος επιρρίπτει ευθύνες στον ταμία του δήμου για τεράστιο έλλειμμα στο ταμείο. Με έγγραφο αίτημα που καταθέτει ο ιερέας Εμμανουήλ Μπικογιαννάκης ζητάει από τον δήμαρχο Στρατή Λαμπάκη να του δώσει απαντήσεις σε σχέση με προσλήψεις και απευθείας αναθέσεις, καθώς και τι απέγιναν τέλη που εισπράχθηκαν. Τον Φεβρουάριο είχε αποκαλυφθεί ότι το έλλειμμα για τον δήμο Γαύδου προσδιορίζεται (από τον εισαγγελέα) στα 780.000 ευρώ.

Ο παπάς στην επιστολή του ζητάει κάποια στοιχεία «τα οποία βρίσκονται κρυμμένα ή θαμμένα στο συρτάρι του δημάρχου της Γαύδου Ευστράτιου Λαμπάκη και δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, όπως όφειλε να κάνει. Συγκεκριμένα, άτομα του στενού του οικογενειακού κύκλου έχουν εργαστεί και εργάζονται στον δήμο (ανιψιός, κουμπάρος, κουνιάδος, ενοικιαστής) χωρίς να φαίνονται πουθενά οι συμβάσεις, οι εγκρίσεις αλλά και οι αποφάσεις με τις οποίες έχουν και είχαν προσληφθεί».

Στην ίδια επιστολή συνεχίζει λέγοντας: «Είχαν προϋπολογίσει ότι θα εισπραχθεί από τον δήμο ποσό από τέλη Υδρευσης, Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού το 2011 και το 2012 περίπου 102.000 ευρώ. Τι ποσό τελικά εισπράχθηκε και τι απέγιναν αυτά τα χρήματα; Επίσης άτομο του στενού οικογενειακού κύκλου του δημάρχου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, παρ’ όλες τις νόμιμες κλήσεις σε δημοτικά συμβούλια αλλά και τις αδικαιολόγητες συνεχιζόμενες απουσίες, εξακολουθεί να είναι δημοτικός σύμβουλος, κατά παράβαση του σχετικού άρθρου 68 του 3852/2010 καλλικρατικού νόμου. Αραγε, γιατί; Μήπως επειδή είναι συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου; Γιατί ο δήμαρχος εξακολουθεί να μην απαντά σε αιτήματα πολιτών, όπως οφείλει; Είμαι υποχρεωμένος πλέον να καταφύγω στη Δικαιοσύνη για να δω πόσο η παρανομία θα συνεχιστεί ακόμα και στον μικρότερο καλλικρατικό δήμο της Ελλάδας και πότε επιτέλους η Δικαιοσύνη θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ