Η απάντηση Βενιζέλου δεν άρεσε στον Νικήτα

Ατιμώρητοι (;) οι βανδαλισμοί των Αλβανών.

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί στην Ε.Ε. για τους βανδαλισμούς εκκλησιών και ιερών κειμηλίων στη Πρεμετή της Αλβανίας είχε καταθέσει στις 21 Αυγούστου ο βουλευτής  της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης. Χθες το υπουργείο έστειλε απάντηση στον κ. Κακλαμάνη, αλλά ήταν του πνεύματος «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., ο Νικήτας Κακλαμάνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην απάντησή του για το αν θα παρέμβει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τους βανδαλισμούς εκκλησιών και τις βεβηλώσεις ιερών κειμηλίων στην Πρεμετή, αναφέρει αναλυτικά τις ενέργειες στις οποίες προέβη η χώρα μας.

Σε εκείνο που δεν απαντά ο κ. Βενιζέλος είναι ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, αφήνοντας πολλά ανοιχτά ερωτήματα, όπως: 1. Επεστράφη ο ναός στην ελληνορθόδοξη εκκλησία; 2. Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο ναό; 3. Δόθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση εγγυήσεις ότι αν ξαναεμφανιστούν αντίστοιχα φαινόμενα θα παρέμβει το επίσημο αλβανικό κράτος;

Καλές είναι οι ανακοινώσεις και τα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών, καλές και οι συναντήσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά το θέμα είναι να ενημερωθούμε αν η αντίδραση από τη μεριά της Ελλάδας επέφερε και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα…»

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ