Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Δίνει μάχη στη Ρουμανία για τα ζώα

Η Εριέττα Κούρκουλου ναυλώνει δύο πούλμαν για Βουκουρέστι σε διαμαρτυρία για τα αδέσποτα.

Σε ειρηνικές ακτιβιστικές δράσεις για να σταματήσει η μαζική σφαγή των αδέσποτων ζώων στη Ρουμανία προχωρεί δυναμικά η Εριέττα Κούρκουλου. Μέσω του φιλοζωικού οργανισμού Save a Greek Stray, που έχει δημιουργήσει εδώ και μερικά χρόνια, η «καλή νεράιδα για τ’ αδέσποτα», όπως την αποκαλούν, θα ναυλώσει δύο πούλμαν με φιλόζωους που θα ταξιδέψουν στο Βουκουρέστι, πιθανότατα στο τέλος του μήνα.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η διαμαρτυρία απέναντι στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή της Ρουμανίας και προβλέπει τη θανάτωση αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται σε καταφύγια, σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν μέσα σε 14 μέρες. Η απόφαση, που σημειωτέoν ελήφθη ύστερα από τον θάνατο ενός 4χρονου παιδιού στη Ρουμανία από επίθεση αδέσποτου σκύλου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και χαρακτηρίστηκε «γενοκτονία των ζώων». Εδώ και μερικά 24ώρα, κυνηγοί κεφαλών αδέσποτων έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της χώρας και σκοτώνουν ανεξαιρέτως κουτάβια, ενήλικα και στειρωμένα σκυλιά, χρησιμοποιώντας φόλες, όπλα, ακόμη και τα χέρια τους. 225j96k978

“Θα παλέψω”

Η Εριέττα από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη θέση της μέσω της σελίδας της στο facebook χαρακτηρίζοντας «σιχαμένα όντα» και «ντροπή για την ανθρωπότητα» εκείνους που ψήφισαν υπέρ της σφαγής των ζώων. «Θα παλέψω για τη δικαιοσύνη αυτών των χαμένων ψυχών και θα κηρύξουμε όλοι μαζί πόλεμο στους αγριάνθρωπους που στηρίζουν αυτήν την πράξη» συμπληρώνει στην επίσημη δήλωση της, παραπέμποντας σε βίντεο με σκληρές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Ας παλέψουμε πια ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό. Εγώ είμαι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσω όλα μου τα μέσα για να σταματήσει αυτή η σφαγή. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον γνωστό σε όλους μας Χίτλερ» αναφέρει η Κούρκουλου στο τέλος της δήλωσής της.

Αναψαν κεριά

Η ίδια με τους συνεργάτες της ενημερώνουν διαρκώς μέσω της σελίδας του SGS στα social media για τις εξελίξεις στη Ρουμανία και τις σχετικές δράσεις που οργανώνονται στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών είναι η αυριανή ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Ρουμανίας, στο Ψυχικό, όπου θα δώσει το «παρών» και η Εριέττα. Το βράδυ της Κυριακής πάντως και στη Θεσσαλονίκη φιλόζωοι της ΜΚΟ «Νοιάζομαι» άναψαν κεριά σχηματίζοντας τη φράση «Red card Romania», ως ένδειξη αλληλεγγύης σε φιλοζωική της Ρουμανίας.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...