Το ρομποτικό τέρας με τα τέσσερα πόδια

Εχει μήκος 15 μέτρα και ζυγίζει 11 τόνους.

Μοιάζει με πλάσμα βγαλμένο μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», όμως στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο ρομπότ στον κόσμο. Ο Fanny, δημιούργημα της γερμανικής εταιρίας ηλεκτρονικών Zollner Elektronik AG, είναι ένας γιγαντιαίος «δράκος» που πετάει φωτιές από το στόμα, περπατάει και στα τέσσερα πόδια και μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μήκους δώδεκα μέτρων φτερά του. Το ρομποτικό τέρας, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Tradino Project -ένας συνδυασμός παράδοσης (tradition) και καινοτομίας (innovation)- είναι εμπνευσμένο από το γερμανικό παραδοσιακό παιχνίδι «Drachenstich» που παίζεται στην πόλη Φουρθ ιμ Βαλντ εδώ και μισό αιώνα και είναι βασισμένο στην ιστορία του Αγίου Γεωργίου.222h968jh96j98

Ο δράκος είναι κατασκευασμένος από υδραυλικά κυκλώματα αποτελούμενα από 272 βαλβίδες και 1.300 μέτρα καλωδιώσεων. Το ύψος του Fanny είναι εννέα μέτρα και το μήκος του δεκαπέντε, ενώ το βάρος του υπερβαίνει τους έντεκα τόνους. Η μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορεί να μετακινηθεί με τη βοήθεια του κινητήρα των 140 ίππων που διαθέτει, είναι 1,8 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ για την κίνησή του απαιτούνται 165 λίτρα πετρέλαιο.

Το ρομπότ λειτουργεί με τέσσερα τηλεχειριστήρια που ρυθμίζουν διαφορετικές παραμέτρους της κίνησής του, δεδομένου ότι μπορεί να κινείται κανονικά, να στρίβει σε γωνίες, ακόμη και να επιταχύνει. «Η ολοκλήρωση ενός ρομπότ με τέσσερα πόδια, με ικανότητα κίνησης σε εξωτερικούς χώρους με τηλεχειρισμό, σε ανήκουστες διαστάσεις, υπήρξε μεγάλη πρόκληση και για τους σχεδιαστές, και για τους κατασκευαστές του. Η άλλη συναρπαστική παράμετρος ήταν ότι το μηχανοτρονικό του σύστημα θα πρωταγωνιστούσε στο αρχαιότερο γερμανικό παραδοσιακό παιχνίδι» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Zollner Elektronik AG.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ