Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Το ελληνικό «Game of Thrones»

Σπαθιά και πανοπλίες με φόντο την ύπαιθρο της χώρας μας ετοιμάζονται να βγουν στις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες.

Τζον Σνόου και Ντενέρις εσείς; Ντράγκαρ και Βαλέρια εμείς! Το ελληνικό «Game of Thrones» είναι γεγονός κι ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες. Τίτλος του, «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» και πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική ταινία επικής φαντασίας που γίνεται στη χώρα μας.225h96jk98

Εμπνευστής και σκηνοθέτης της ιστορίας που περιλαμβάνει φανταστικούς τόπους και μάχες με σπαθιά και πανοπλίες είναι ο Θάνος Κερμίτσης, ο οποίος συμμετέχει κιόλας στο φιλμ. «H ιδέα γεννήθηκε το 2011, τελείως αυθόρμητα. Ωστόσο, είχα πάντοτε την επιθυμία να κάνω μια ταινία τέτοιου είδους γιατί έχω μεγαλώσει με βιβλία, κόμικς και φιλμ επικής φαντασίας όπως ο “Κόναν” και ο “Αρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Υποσυνείδητα, λοιπόν, η διάθεση υπήρχε. Απλώς τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να γίνει πράξη» λέει ο ίδιος μιλώντας στην «Espresso».

Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν περίπου ενάμιση χρόνο και οι δυσκολίες που συνάντησαν στη διάρκειά τους οι δημιουργοί ήταν πολλές. Το ίδιο και τα ευτράπελα. «Κάτι που θυμάμαι πολύ έντονα είναι το εξής: γυρίζαμε μια σκηνή μέσα σε δάσος, σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο, και έπιασε ξαφνικά βροχή. Συνεχίσαμε κανονικά με την ελπίδα ότι θα σταματούσε, αλλά τελικά η βροχή έγινε χαλάζι κι εμείς μούσκεμα, αφού γέμισαν νερό οι πανοπλίες που φορούσαμε. Παρ’ όλα αυτά και το γύρισμα ολοκληρώσαμε και την πνευμονία γλιτώσαμε» αναφέρει ο Θάνος Κερμίτσης.44556jk963k8

Σε ό,τι αφορά το μπάτζετ του «Αδάμαστου», ο σκηνοθέτης υπογραμμίζει ότι δεν ξεπέρασε τις 10.000 ευρώ. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προήλθε χάρη στη μέθοδο του crowdfunding, δηλαδή πόρων που συγκεντρώθηκαν μέσω διαδικτύου από τον κόσμο που ήθελε να δει την πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας να γίνεται πραγματικότητα. Τέλος, μπορεί στο «Game of Thrones» και στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» τα κασέ των ηθοποιών να είναι ανάλογα με τα εκατομμύρια του κόστους της εκάστοτε παραγωγής, ωστόσο οι συντελεστές των «Χρονικών του Δρακοφοίνικα» δούλεψαν εθελοντικά. «Με πολύ κέφι και μεράκι γι’ αυτό το πρότζεκτ που αγαπήσαμε όλοι από την πρώτη στιγμή» σημειώνει ο ταλαντούχος δημιουργός. Η ταινία θα προβληθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας. Αργότερα θα αναζητήσει την τύχη της σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η ιστορία του «Αδάμαστου»

O Ντράγκαρ (Γιάννης Ρουμπούλιας) είναι ένας πολεμιστής από τον Βορρά, ο οποίος έχει πιαστεί σκλάβος από τους άντρες της Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα. Η εν λόγω αυτοκρατορία διαφεντεύει σχεδόν όλο τον φανταστικό κόσμο του Ελεμπρος, στον οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία. Το μυαλό του αιχμάλωτου πολεμιστή βρίσκεται στον τόπο του και στη γυναίκα του, Μπρένα (Γεωργία Γιαννακούδη), την οποία άφησε πίσω του τέσσερα χρόνια πριν. Τελικά καταφέρνει να αποδράσει παίρνοντας μαζί του ως όμηρο την κακομαθημένη Βαλέρια (Κωνσταντίνα Γεωργαντά), κόρη του Ακιλόνιου (Μελέτης Γεωργιάδης), στρατηγού της Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα. Ο τελευταίος εξαπολύει ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για να φέρει πίσω την κόρη του. Ο δρόμος του γυρισμού θα είναι γεμάτος περιπέτειες και εμπόδια για τον Ντράγκαρ, ο οποίος θα παραμείνει Aδάμαστος και δεν θα γονατίσει μπροστά σε κανέναν.

Να σημειωθεί ότι ο πρωταγωνιστής του φιλμ Γιάννης Ρουμπούλιας είναι και δημιουργός του κόμικ «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα», το οποίο προηγήθηκε της ταινίας.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...