Σχεδιάζουν σε σπηλιές τις κατοικίες στον Αρη

Αρχιτεκτονικές προτάσεις με χρήση βασάλτη.

Η μετοίκηση στον Αρη είναι πλέον δεδομένη για τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν μπει στη διαδικασία να σχεδιάζουν τις «μεθαυριανές» κατοικίες των ανθρώπων. Από τα πρώτα αρχιτεκτονικά σχέδια λείπουν οι ψηλές πολυκατοικίες. Βρίθουν -αντιθέτως- οι υπόγειες σπηλιές!225j9892df78

Ομάδα Γερμανών αρχιτεκτόνων υποστηρίζει ότι το έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη αποτελείται κατά κύριο λόγο από βασάλτη, πέτρωμα το οποίο θα μπορούσαν να σκάψουν τα ρομποτικά διαστημικά οχήματα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατασκευή υπόγειων σπηλιών. Οι ειδικοί της γερμανικής εταιρίας ZA Architects θεωρούν μάλιστα τον βασάλτη «το τσιμέντο του Αρη», ενώ εξήγησαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία υποστυλώσεων.

«Ο βασάλτης είναι κατάλληλο υλικό για την κατασκευή προστατευτικών σπηλαίων, αλλά και για την ανάπτυξη μονωτικών υλικών και σωληνώσεων ανθεκτικότερων των ατσάλινων» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι Γερμανοί αρχιτέκτονες, τονίζοντας ότι τα ρομποτικά οχήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν μεγάλες τρύπες-σπηλιές αφήνοντας στύλους από βασάλτη να υποστηρίζουν την οροφή. «Μόλις οι εξερευνητές φτάσουν στον Αρη, το μόνο που θα έχουν να κάνουν θα είναι να εγκαταστήσουν πόρτες, παράθυρα και υποστηρικτικά συστήματα διαβίωσης».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ