Οργή για εγκύκλιο Θεοχάρη

Δικαιολογημένη οργή προκαλεί στην αγορά η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία καταργούνται οι διευκολύνσεις στην πληρωμή των προστίμων της Εφορίας.

Πλέον τα πρόστιμα θα πρέπει να εξοφλούνται μέσα σε δύο μήνες, εντείνοντας το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη προς τις Εφορίες, οι παραβάτες θα πρέπει πλέον να πληρώνουν το 60% του προστίμου μέσα σε 10 ημέρες από την ημέρα που τους κοινοποιείται, ενώ το υπόλοιπο θα πρέπει να καταβάλλεται έως το τέλος του επόμενου μήνα.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κάνει λόγο για ξαφνικό φορολογικό θάνατο των μικρομεσαίων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς καμία προειδοποίηση και αγνοώντας τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης, οι υπεύθυνοι του υπουργείου -κατ’ απαίτηση της τρόικας- αποφάσισαν την ατεκμηρίωτη κατάργηση του υφιστάμενου καθεστώτος, όσον αφορά την πληρωμή πρόσθετων φόρων και προστίμων από την Εφορία, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εφάπαξ εξόντωση».

Το προηγούμενο καθεστώς παρείχε τη δυνατότητα ένταξης σε ένα ευνοϊκό καθεστώς αποπληρωμής των επιπλέον φόρων από λογιστικές διαφορές, 12 έως και 36 δόσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ