Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Οι έντεκα που πήγαν στο «αντίο»

Ηχηρές οι απουσίες στο ύστατο χαίρε στον Μιχάλη Γιαννάτο από τους ηθοποιούς που έχουν παίξει μαζί του σε δεκάδες ταινίες

Με… ηχηρές καλλιτεχνικές απουσίες έγινε χτες η κηδεία του Eλληνα του «Εξπρές του μεσονυκτίου»! Στην Eξόδιο Aκολουθία του Μιχάλη Γιαννάτου που το όνομά του ταυτίστηκε με ταινίες διεθνούς επιπέδου δεν ήταν τα μεγάλα ονόματα του… εγχώριου «Χόλιγουντ» με τα οποία είχε συνεργαστεί. Ακόμα και στην «τελευταία πράξη» του έργου της ζωής του οι ντόπιοι «σταρ» δεν τον… θυμήθηκαν. Κάτι που συνέβαινε και σχεδόν όλα τα χρόνια μετά την αναγνώρισή του από την ξένη κινηματογραφική κοινότητα και τη συμμετοχή του σε φιλμ δίπλα σε ιερά τέρατα, όπως ο Αλαν Πάρκερ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Νίκολας Κέιτζ, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Αντονι Κουίν, η Ζακλίν Μπισέ και τόσοι άλλοι.225h96jh986

«Πού είναι;»

Την Τετάρτη, λίγο πριν από τις 4.00 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Ζωγράφου είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος περιμένοντας να ξεκινήσει η κηδεία του ηθοποιού Μιχάλη Γιαννάτου. «Πού είναι όλα εκείνα τα μεγάλα ονόματα με το οποία είχε δουλέψει σε περίπου εκατό ελληνικές ταινίες και πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές;» αναρωτήθηκαν πολλοί από τους παρευρισκομένους, που έβλεπαν την ώρα να περνάει. «Οι σταρ έρχονται τελευταίοι ακόμη και στις κηδείες» ήταν η αυθόρμητη (και πικρόχολη…) απάντηση ενός νεαρού, που μετρούσε τα ονόματα των γνωστών ηθοποιών οι οποίοι είχαν πάει για να τιμήσουν τον συνάδελφό τους και με το ζόρι τα έβγαζε… έντεκα: Τάκης Ζαχαράτος, Βάσια Τριφύλλη, Ελένη Φιλίνη, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Μόρτζος, Δημήτρης Πουλικάκος, Κώστας Ευριπιώτης, Παύλος Ορκόπουλος, Αντώνης Αντωνίου, Πέτρος Ξεκούκης, Γιώργος Ματαράγκας.

Τελικά οι σταρ δεν φάνηκαν ούτε και την ώρα ταφής του σπουδαίου καρατερίστα. Αλλά, όπως μας είπαν πολλοί αγαπημένοι φίλοι του από τη γειτονιά του στα Ιλίσια (που όχι μόνο έδωσαν το παρών, αλλά ήταν πραγματικά συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό θάνατό του), «ο Μιχάλης Γιαννάτος ήταν πάντα μακριά από τα κοσμικά και τα καλλιτεχνικά κυκλώματα και στην κηδεία του ήθελε τους απλούς ανθρώπους, τους συναδέλφους του που τον αγαπούσαν, και όχι τους δήθεν».

Αθόρυβα Η αλήθεια είναι πως ο σπουδαίος καρατερίστας, που (παρόλο που είχε κατακτήσει με το σπαθί του… απόρθητα «κάστρα» του ξένου κινηματογράφου, κάτι που άλλοι συνάδελφοί του τα βλέπουν μόνο στο σινεμά ως θεατές) έζησε τη ζωή του όσο πιο απλά γινόταν, έφυγε από τη ζωή με τον πιο ήρεμο και… αθόρυβο τρόπο: γέρνοντας απλώς το κεφάλι του στο συνοικιακό πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ όπου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα παρέα με φίλους από τη γειτονιά του, στα Ιλίσια. Φτάνοντας στην τελευταία του κατοικία η Βάσια Τριφύλλη πήρε αυθόρμητα τον λόγο και, εν είδει επικήδειου, φώναξε μέσα από την ψυχή της: «Αξιος! Καλό ταξίδι, Μιχάλη. Εκπροσώπησες επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Σε ευχαριστούμε!» και ο υπόλοιπος κόσμος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...