Σοκ! Μαθήτρια λυκείου διάβαζε κάτω από κολόνα φωτισμού

❱❱ Κόμπο στο στομάχι προκάλεσε η είδηση ότι μαθήτρια της β΄ λυκείου από την Αγριά Βόλου μελετούσε τα μαθήματά της κάτω από μια κολόνα φωτισμού…… στον δρόμο, επειδή το ρεύμα στο σπίτι της είχε κοπεί λόγω απλήρωτων λογαριασμών!

Οι άνεργοι γονείς της δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στις τρεις κόρες τους τα αναγκαία, πόσο μάλλον να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά του ηλεκτρικού. Οπως έγινε γνωστό, μάλιστα, η οικογένεια ζούσε από το επίδομα αναπηρίας που έπαιρνε ο πατέρας, όμως η καταβολή του διακόπηκε και πλέον δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα!

Την καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος Αγριάς Χαράλαμπος Ζάχος, ο οποίος δήλωσε στην «Espresso», συγκλονισμένος: «Είδα με τα μάτια μου τη μικρή να έχει ανοίξει τα βιβλία της και να διαβάζει σκυμμένη στο πεζοδρόμιο. Ρώτησα και μου είπαν για το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας και θεώρησα σωστό να μην κρύψω το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να το ανακινήσω αναρτώντας το στο facebook, αφού ενημέρωσα τον ιερέα της περιοχής και τις υπηρεσίες του δήμου. Τελικά, για ακόμα μία φορά οι γείτονες ήταν εκείνοι που αγκάλιασαν την άπορη οικογένεια και πλήρωσαν τον λογαριασμό με τα χρήματα που συγκέντρωσαν, με αποτέλεσμα χθες το πρωί να επανασυνδεθεί το ρεύμα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλία», οι γείτονες προσφέρουν όσο συχνά μπορούν είδη ρουχισμού, όπως πανωφόρια ή παπούτσια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και μετρητά. Η τοπική εκκλησία γνωρίζει την κατάσταση της οικογένειας με τα τρία κορίτσια, που φοιτούν σε λύκειο, γυμνάσιο και δημοτικό, το ίδιο και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές. 

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Άλλες δύο γυναίκες έχουν μηνύσει τον ανώμαλο γυναικολόγο της Ρόδου

Τελειωμό δεν έχουν οι μηνύσεις εις βάρος του σεξομανούς γυναικολόγου της...

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν»...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια...

Δικαστής σχόλασε γάμο λόγω ανικανότητας στον… έρωτα

Τον γάμο θρησκευόμενου ζευγαριού ακύρωσε δικαστήριο του Καναδά λόγω της ανικανότητας...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ράβεται για τις χαρές του αδελφού της

«Μοδίστρες και κομμώτριες», που λέει και το τραγουδάκι, «θα 'ρθουν να...