Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Ελληνας ηγέτης στα «κίτρινα γιλέκα»

❱❱ Ο 26χρονος Γιάννης-Παύλος εργάζεται στην Πόρσε και είναι η ψυχή του κινήματος και στις διαδηλώσεις στη ΣτουτγάρδηΕλληνική είναι η «ψυχή» του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γερμανία. Πρόκειται για τον 26χρονο Γιάννη-Παύλο Σάκαρο, κάτοικο Στουτγάρδης, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Πόρσε που υπάρχει στη συγκεκριμένη πόλη.

Ο νεαρός έχει ηγηθεί ήδη από τις αρχές του περασμένου μήνα όλων των διαδηλώσεων στη Στουτγάρδη ενάντια στην απόφαση των τοπικών Αρχών να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο. 

Ο ίδιος έχει αμφισβητήσει το όριο των 40 μικρογραμμαρίων διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2) ανά κυβικό μέτρο αέρα, αλλά και τις μετρήσεις της Ε.Ε., βάσει των οποίων απαγορεύεται η κυκλοφορία των παλιότερων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην πόλη του.

Η απόφαση

«Η γερμανική κυβέρνηση για χρόνια κοιμόταν, αντί να ασκήσει πίεση στις εταιρίες αυτοκινήτων να προσαρμοστούν. Και εφόσον ουδείς αντέδρασε, χρειάστηκε ένας Ελληνας να αναλάβει να ξεσηκώσει τον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να αναλάβει τα ηνία του γερμανικού κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

Ο ίδιος και ακόμα 80.000 κάτοικοι της Στουτγάρδης χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα οχήματα για τις μετακινήσεις τους, τα οποία θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν, αν ισχύσει η απόφαση της απαγόρευσής τους. Ο Σάκαρος συνήθως πηγαίνει στη δουλειά του με το τρένο, ωστόσο παίρνει και το αυτοκίνητό του δύο φορές της εβδομάδα. «Μας λένε “Αγοράστε ένα καινούργιο αυτοκίνητο”. Με τι λεφτά; Τελικά είμαστε αυτοί που πρέπει να πληρώσουν. Οι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουν τώρα τα βάρη που ανήκουν στην κυβέρνηση» τονίζει.

Ο Γιάννης Σάκαρος μπορεί να είναι μόλις 26 χρονών, αλλά είναι «παλιός» στις διαδηλώσεις. 

Συγκεκριμένα, είχε πάρει μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του αμφιλεγόμενου σιδηροδρομικού σταθμού S21 στη Στουτγάρδη, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια. Κατά τη γνώμη του, οι πολίτες έχουν τώρα πολύ περισσότερους λόγους να βγουν στον δρόμο. Ο Σάκαρος εμπνέεται από τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, θεωρώντας ότι αποτελούν λαμπρό παράδειγμα. Στόχος του είναι η ανάπτυξη ενός εθνικού κινήματος διαμαρτυρίας στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...