Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Πρώτα χαμόγελα για την Ασπασία

Ο παλικαρίσιος αγώνας της 17χρονης Ασπασίας για να ζήσει και τα χαμόγελα αισιοδοξίας όταν άνοιξε τα μάτια της στο χάδι της μητέρας της.

Σκιά του εαυτού της, κρατώντας μονίμως έναν καφέ στο ένα χέρι και ένα τσιγάρο στο άλλο, η Σπυριδούλα Φατούρου, η μητέρα της άτυχης Ασπασίας Μπόγρη που τον περασμένο Αύγουστο πυροβολήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, καθημερινά ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Η τραγική μάνα πηγαινοέρχεται μηχανικά στους αφιλόξενους διαδρόμους του δεύτερου ορόφου του ΚΑΤ όπου βρίσκεται η Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην οποία νοσηλεύεται η κόρη της περιμένοντας να έρθει η ώρα που θα της επιτραπεί να τη δει.3365h9h85 0

Με βλέμμα που κοιτάει δίχως να βλέπει και ανοίγοντας το στόμα της μόνο για να ανταλλάξει δυο κουβέντες με την αδερφή της, που δεν φεύγει σχεδόν λεπτό από κοντά της, μετράει τα λεπτά ώσπου να έρθει η ώρα που θα μπορέσει να αντικρίσει ξανά το μονάκριβο κοριτσάκι της. Η μελαχρινή γυναίκα που η μοίρα τη χτύπησε ανελέητα ζει και αναπνέει από τη 1.30 έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και από τις 7.30 έως τις 8.00 το βράδυ, που οι γιατροί την αφήνουν να δει τον ξανθό της άγγελο, να αγγίξει να χεράκια του, να χαϊδέψει τα μαλλιά του και να προσευχηθεί στο προσκεφάλι του.

Τελευταία σχηματίστηκε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή μισάνοιξε τα μάτια της και αντέδρασε στο χάδι της μητέρα της. Στην Εντατική οι συγγενείς άλλων ασθενών τη γνωρίζουν και συμπάσχουν μαζί της. «Να μην τύχει σε άλλο γονιό αυτό το κακό» ή «Η Παναγιά να βοηθήσει το παιδί σου και να σου δίνει δύναμη» της λένε κοιτάζοντάς τη με πόνο στα μάτια. «Κάντε μια προσευχή για εκείνη, σας παρακαλώ» είναι το μόνο που καταφέρνει να ψελλίσει με βουρκωμένα μάτια και έπειτα χάνεται στις σκέψεις της. Εξάλλου, η εντυπωσιακή γυναίκα εδώ και περισσότερο από έναν μήνα που συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό έχει χάσει πολλά κιλά και το παρουσιαστικό της δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό εαυτό της.

Οι ελπίδες και ο φόβος για τα μικρόβια

Σύμφωνα με πηγές της «Espresso», η άτυχη Ασπασία εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά, όμως κάθε μέρα και για λίγα λεπτά οι γιατροί τής αφαιρούν τον αναπνευστήρα προκειμένου να αρχίσει σιγά-σιγά να αναπνέει μόνη της. Το μεγαλύτερο άγχος των γιατρών που την παρακολουθούν είναι να μην προσβληθεί από τα ανθεκτικά μικρόβια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, γι’ αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να βγει όσο το δυνατόν συντομότερα από εκεί. Οι σφαίρες που έχει δεχτεί στο μάγουλο και τον δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο από το περίστροφο του πατέρα της, ωστόσο, δεν έχουν αφαιρεθεί ακόμα και η τελευταία αξονική που έγινε έδειξε ότι το οίδημα που υπάρχει στον εγκέφαλό της δεν έχει υποχωρήσει. Η Ασπασία δεν το βάζει κάτω, όμως, αφού όλον αυτό τον καιρό στέκεται παλικάρι.

Την πυροβόλησε ο πατέρα της για να πάρει εκδίκηση

Το άνευ προηγουμένου περιστατικό που σόκαρε το πανελλήνιο συνέβη το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου, όταν ο 47χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Μπόγρης, αφού έφαγε σε ταβέρνα με την κόρη του Ασπασία, κατόπιν κατευθύνθηκαν μαζί στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Αργους. Εξω από ένα περίπτερο ο άνδρας πυροβόλησε εξ επαφής την ίδια του την κόρη και αμέσως μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο σπίτι του με το ίδιο όπλο. Δέκα μέρες μετά ο επιτυχημένος επιχειρηματίας (είχε μαγαζί και αντιπροσωπίες με είδη καπνού στο Αργος) άφησε την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά. Στην επιστολή που είχε γράψει και που βρέθηκε αργότερα από την Αστυνομία ο άνδρας προανήγγειλε το κακό που θα έκανε, δίνοντας ως ηθικό αυτουργό την εν διαστάσει σύζυγό του: «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις όσο ζήσεις με το βάρος του θανάτου της θα είναι καλύτερα» έγραφε μεταξύ άλλων, «μαρτυρώντας» ότι η απόπειρα δολοφονίας της κόρης του αποτελούσε παρανοϊκή πράξη εκδίκησης!

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...