Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ: Τραγική φιγούρα η συντετριμμένη σύζυγος του εφοπλιστή Κατερίνα

❱❱ Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον «πατριάρχη» της ναυτιλίας Περικλή ΠαναγόπουλοΕκατοντάδες συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι είπαν χθες το τελευταίο «αντίο» στον «πατριάρχη» της σύγχρονης ελληνικής ναυτιλίας Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών.

Τραγικές φιγούρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι ήταν η κόρη του και η συντετριμμένη σύζυγός του Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία κατέρρευσε τη στιγμή που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία για την ταφή στο Α’ Νεκροταφείο.

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέκος Φλαμπουράρης, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Χριστόφορος Βερναρδάκης,  Γιώργος Λιάνης, Πέτρος Ευθυμίου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μιμή Ντενίση. Ο επικήδειος από τον γιο του Περικλή Παναγόπουλου, Αλέξανδρο, ράγισε καρδιές.

«Σε ευχαριστούμε για τη ζωή που μας χάρισες. Ησουν αυθεντικός τζέντλεμαν. Που στην οδύσσειά σου πέρασες ανάμεσα από συμπληγάδες και μαζί σου πέρασε κι ένα κομμάτι μιας υπέροχης αυθεντικής γενιάς» είπε και πρόσθεσε: «Υπήρξες ζεστός άνθρωπος και ζεστός πατέρας με μεγάλη καρδιά. Ησουν καλοπροαίρετος, δίκαιος, τρυφερός αλλά και αυστηρός, πιστός και αφοσιωμένος. Η μεγάλη σου καρδιά έκανε υπαλλήλους και πληρώματα να σε βλέπουν όχι σαν αφεντικό αλλά σαν πατέρα. Μας δίδαξες πως αληθινός πλούτος είναι η αξιοπρέπεια».

Ακέραιος χαρακτήρας

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν από εκείνους που εκφώνησαν έναν από τους επικηδείους, τονίζοντας ότι ο Περικλής Παναγόπουλος ήταν καινοτόμος, με ακέραιο χαρακτήρα, ισχυρή προσωπικότητα αλλά και απλότητα.

«Πιο πολύ απ’ όλα αγαπούσε τα παιδιά του, τη σύζυγό του, την οικογένεια και την πατρίδα. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και του λέμε ότι για μας δεν έφυγε ποτέ. Γαλήνιος ο δρόμος στην αιωνιότητα, Περικλή» είπε ο επίτροπος Μετανάστευσης. Από νωρίς χθες το πρωί ο περίβολος του Αγίου Διονυσίου είχε κατακλυστεί από στεφάνια. Ανάμεσα σε αυτά ήταν τα στεφάνια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου και Λυμπέρη, του Γιώργου Μπόμπολα και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

9 f4 4709639

9 f5 4709687

9 f7 4709447

9 f6 4709431

9 f8 0273 giorgos prokopioy 822019

9 f10 0593 marina vernikoy mpesi lemoy 822019

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...