Το μοντάζ θέλει φαντασία

Ο Τόλης Σαλβάρας εξηγεί τις απαιτήσεις της δουλειάς «πίσω από τις κάμερες»!

Είναι από τους αφανείς «ήρωες» σε ένα κανάλι, η δουλειά του ωστόσο είναι πολύ σημαντική και άκρως δημιουργική. Ο Tόλης Σαλβάρας είναι ένας από τους μοντέρ του Alpha, ο οποίος έχει τη δική του ιστορία. Υστερα από 21 χρόνια ως DJ και αφού έκανε μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και Αμερική (είναι και ένας από τους πρωτεργάτες των ελληνάδικων), τελικά, όπως αποδείχθηκε, τον κέρδισε η τηλεόραση. Ετσι από τα dexx και τα πικάπ πέρασε στα κομπιούτερ και στο μοντάζ. Τα δώδεκα τελευταία χρόνια εργάζεται στο κανάλι της Κάντζας και ασχολείται με τις ειδήσεις και εκπομπές όπως το «Δέστε τους» και η «Αυτοψία». Με την τηλεόραση ασχολήθηκε από το 1994, κάνοντας δύο εκπομπές στο MAD, το «Χημείο» και τα «Διαμάντια», και οι δύο πρωτοποριακές για την εποχή τους. «Το μοντάζ είναι τομέας που εκτός από την καλή γνώση των μηχανημάτων, χρειάζεται να έχεις πολλή φαντασία, έμπνευση και καλό θα ήταν να γνωρίζεις και κάποιους κανόνες σκηνοθεσίας» μας τονίζει ο ίδιος.

Ουσιαστικά το μοντάζ είναι η τελική επεξεργασία (το φινίρισμα ήχου και εικόνας), η διαδικασία δηλαδή που διορθώνει όλα τα λάθη και δίνει την τελική εικόνα. «Ακόμη και την τελευταία στιγμή το μοντάζ μπορεί να “πάρει φωτιά” με θέματα που έρχονται και πρέπει να βγουν άμεσα στον “αέρα”. Ο τεχνικός τομέας στην τηλεόραση είναι όπως η καρδιά ενός σώματος, που κρατά το σώμα ζωντανό ακόμη και αν δεν λειτουργούν τα άλλα όργανα» λέει ο Τόλης Σαλβάρας, αναλύοντας τη δουλειά του και βάζοντάς μας στα backstage του καναλιού. «Παρά την απαιτητική δουλειά, είμαι ευχαριστημένος γιατί όσα χρόνια είμαι στο κανάλι, εκτός από το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των συναδέλφων, βρίσκω πάντα ανοιχτές τις πόρτες των προϊσταμένων και των διευθυντών».

Φυσικά, εκτός από επιτυχημένος στον τομέα της δουλειάς του, είναι και ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Τόσο η σύζυγός του Χριστίνα όσο και ο γιος τους Ραφαήλ είναι το «δυναμωτικό» του στη σκληρή καθημερινότητα και στον έντονο τρόπο ζωής. Και επειδή πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια εξίσου επιτυχημένη γυναίκα, η Χριστίνα κάποιες φορές τον αντικαθιστά επάξια, όπου και όταν χρειάζεται στην προσωπική τους ζωή. Οπως αποκαλύπτει και ο ίδιος, «όταν τυχαίνει στη δουλειά μας απρόοπτο γεγονός (εκλογές, παγκόσμια γεγονότα, έκτακτη επικαιρότητα), χάνω πράγματα από την καθημερινότητα του παιδιού και όχι μόνο, αλλά υπάρχει κατανόηση από την οικογένειά μου και αυτό με κάνει ακόμη πιο περήφανο».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ