Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Η Ιωάννα θα παίζει πλέον στο διάλειμμα

Το επτάχρονο κοριτσάκι δεν θα είναι η μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό της Γαύδου, αφού φέτος θα μοιράζεται την αίθουσα με την εννιάχρονη Εύα.

Το πανέμορφο προσωπάκι της Ιωάννας, της μοναδικής μέχρι πέρυσι μαθήτριας της Γαύδου, έλαμψε από πλατιά χαμόγελα όταν της ανακοίνωσαν ότι από εδώ και στο εξής το σχολείο δεν θα είναι… όλο δικό της. Το επτάχρονο ξανθόμαλλο κοριτσάκι με τα γαλανά μάτια δεν θα μπαίνει πλέον σε μία άδεια από παιδιά σχολική αίθουσα, ούτε θα βγαίνει για διάλειμμα σε έρημο προαύλιο. Θα έχει τη δυνατότητα να παίξει κυνηγητό, κρυφτό και μπάλα και θα μπορεί να κοιτάξει παιδικά μάτια που θα «μαρτυρούν» τις ίδιες αγωνίες με εκείνη. Γιατί φέτος έχει επιτέλους αυτό που δεν είχε έως τώρα: μία συμμαθήτρια! 225h96j893

Η Ιωάννα είναι πια μαθήτρια δευτέρας δημοτικού, ενώ η συμμαθήτριά της, η εννιάχρονη Εύα, που μετακόμισε με την οικογένειά της από τη Θεσσαλονίκη στο νησί της Καλυψώς, πηγαίνει στην τετάρτη. Οπως είναι αναμενόμενο, τα δύο κοριτσάκια θα μοιραστούν την ίδια τάξη, αφού το δημοτικό σχολείο του νησιού είναι μονοθέσιο. Η δασκάλα, όμως, δεν θα είναι η ίδια, αφού η παλιά, η κυρία Κυριακή, πήρε μετάθεση για τα Χανιά. Η νέα δασκάλα, η κυρία Αγάθη, πήγε στη Γαύδο από την Αθήνα. Είναι νεαρής ηλικίας, αλλά δεν θα διδάξει για πρώτη φορά, ούτε είναι η πρώτη της φορά που μετατίθεται σε νησί. «Κάθε αρχή και δύσκολη» λέει στην «Espresso της Κυριακής» η νεαρή δασκάλα. «Μου αρέσει η φύση και κυρίως μου αρέσει η δουλειά μου. Πιστεύω να συνηθίσω γρήγορα την αλλαγή, να ενταχθώ στο καινούργιο περιβάλλον και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στις δύο μαθητριούλες μου. Είναι η πρώτη φορά που είμαι σε ακριτικό νησί και όσο να κάνει είναι μια αλλαγή». Οπως τονίζει, ο αγιασμός έγινε την περασμένη Δευτέρα, αφού πάτησε το πόδι της στο νησί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Η μικρή Ιωάννα δεν γνώριζε πώς είναι να κάνεις μάθημα σε μια τάξη γεμάτη παιδιά και συνήθιζε στις αρχές της περσινής σχολικής χρονιάς να λέει πως της αρέσει να βρίσκεται σε μια σχολική αίθουσα μόνη της. Η πρώτη της δασκάλα, όμως, η Κυριακή Τριανταφυλλίδου, την είδε να αλλάζει άποψη όταν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ODS (Open Discovery Space) συνδέθηκε μέσω διαδικτύου με σχολεία από διαφορετικούς τόπους. Ηταν τότε που η Ιωάννα ζήτησε με παράπονο να έχει συμμαθητές. Τις ίδιες δράσεις θα προσπαθήσει να συνεχίσει και η νέα δασκάλα, όπως μας διαβεβαιώνει.

«Μου λείπει η Ιωάννα»

Η «Espresso» επικοινώνησε με την Κυριακή Τριανταφυλλίδου, την προηγούμενη δασκάλα του δημοτικού σχολείου της Γαύδου, που αποτελεί το νοτιότερο ελληνικό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό άκρο. Η ίδια έμεινε στο ακριτικό νησί τέσσερα χρόνια και έδωσε όλο της το είναι για να μη νιώθει η μικρούλα Ιωάννα μόνη, ξεκινώντας μάλιστα δράσεις προκειμένου η μικρή μαθήτρια να μην είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα: «Σκέφτομαι τη Γαύδο με νοσταλγία και πολλή αγάπη. Πέρασα αρκετά χρόνια στο νησί και δύσκολα θα μπορέσω να ενταχθώ κάπου αλλού. Εχω πάρει μετάθεση σε δημοτικό σχολείο των Χανίων και η αλήθεια είναι ότι νιώθω περίεργα. Μου λείπει το σχολείο και το νησί. Μα κυρίως μου λείπει η Ιωάννα».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...