Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Ιπτάμενος» και Ελληνας

Ο πρωταθλητής του free running Δημήτρης Κυρσανίδης μάγεψε με τα τρελά κόλπα του στη Σαντορίνη.

4456h65h855Εχοντας κατοχυρώσει -μόλις στα 18 του χρόνια- μια θέση ανάμεσα στους οκτώ κορυφαίους αθλητές free running παγκοσμίως, ο «δικός μας» Δημήτρης Κυρσανίδης βλέπει πια το άστρο του να λάμπει και τον κόσμο να ανοίγεται μπροστά του. Τα γραφικά καλντερίμια της Σαντορίνης, οι καμπυλωτές ασβεστωμένες στέγες της και τα στενά μονοπάτια της μετατράπηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε φυσικά εμπόδια για την παγκόσμια ελίτ των αθλητών του free running. Το εντυπωσιακό θέαμα που πρόσφεραν οι οκτώ κορυφαίοι που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών που απόλαυσαν από κοντά τους μετρ του είδους στα πιο τολμηρά και απίθανα άλματα, αναρριχήσεις, tricks και drops.

Ο 18χρονος Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να ενθουσιάσει στην προημιτελική φάση τους κριτές και κέρδισε επάξια τους απαιτούμενους βαθμούς, ώστε να είναι ένας από τους διαγωνιζόμενους του τελικού. «Την ημέρα αυτή δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Είχα αγωνία γιατί ήθελα να περάσω στον τελικό. Ηθελα να ζήσω το ταξίδι αυτό από την αρχή μέχρι το τέλος του. Είχα προσπαθήσει και το 2012, πάλι στη Σαντορίνη, αλλά τότε με έκοψαν λόγω ηλικίας» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» ο Δημήτρης Κυρσανίδης, που φιγουράρει πια στην έβδομη θέση της λίστας με τους 18 καλύτερους του πλανήτη, ενώ στην όγδοη βρίσκεται ακόμη ένας αθλητής από την Ελλάδα, ο Daniel Mircea.

Ο Δημήτρης ασχολείται με το free running ή «τέχνη της φυγής», όπως αποκαλείται στα ελληνικά, από την ηλικία των δώδεκα ετών. «Επαιζα ποδόσφαιρο και μάλιστα σε γνωστή ομάδα, όταν κάποια στιγμή είδα από κοντά ένα παιδί στη Θεσσαλονίκη να προπονείται στο free running. Τα άλματα, οι τούμπες, τα εντυπωσιακά φλιπ με ενθουσίασαν τόσο πολύ που ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ. Οσο πιο πολύ ασχολούμουν μαζί του τόσο πιο πολύ το αγαπούσα, με αποτέλεσμα να γίνομαι συνέχεια όλο και καλύτερος. Τελικά ανέβασα τον πήχη μου ψηλά και κατάφερα να είμαι ένας από τους αθλητές του τελικού Red Bull Art of Motion, που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη. Τα συναισθήματά μου είναι πλημμυρισμένα από χαρά, αφού κατάφερα όχι μόνο να είμαι ανάμεσα στους καλύτερους, αλλά και να ζήσω μαζί τους όλη αυτή την εμπειρία».

Το φετινό καλοκαίρι χάρισε ακόμη μία μεγάλη χαρά στον Δημήτρη, που πέρασε και με σειρά (7ος) στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Οπως δηλώνει, αρχίζει την προετοιμασία για τη συμμετοχή του στη Σαντορίνη το επόμενο καλοκαίρι, που αυτή τη φορά, αντί για το Φηροστεφάνι, θα πραγματοποιηθεί σε άλλο σημείο του εντυπωσιακού νησιού, που μέχρι τώρα κανένας δεν γνωρίζει.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...