Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Χρυσή Αυγή

Εισαγγελική έρευνα-εξπρές για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που απέστειλε ο Νίκος Δένδιας.

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνει ο φάκελος με τις 32 δικογραφίες που απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και οι οποίες αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για τη δράση του κόμματος που να συγκροτούν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο της έρευνας και της αξιολόγησης όλου του υλικού που προκύπτει από τη συνένωση των δικογραφιών. Από τα συμπεράσματα αλλά και το αιτιολογημένο πόρισμα που θα υποβάλει θα διαπιστωθεί εάν προκύπτει εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος των υποστηρικτών-μελών της.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι συσκέψεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία της Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, για την υπόθεση των 32 δικογραφιών. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν κριθεί αναγκαίο, να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να ανατεθούν οι δικογραφίες σε εφέτη ανακριτή. Τέλος, πρόταση για αναστολή της κομματικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, «αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών».

Η κίνηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης πυροδότησε την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, η οποία απάντησε ότι το κόμμα δεν στηρίχτηκε ποτέ στο κρατικό χρήμα και ότι «δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση, πέρα από το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο».

Την ίδια πάντως ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, συνεχίζουν να σοκάρουν οι λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του -λίγο προτού κριθεί προφυλακιστέος- ο Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος επέμεινε στην αρχική του κατάθεση, ότι δηλαδή βρισκόταν σε αυτοάμυνα, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Οπως είπε, λίγο προτού γίνει το φονικό βρισκόταν σε κοντινή καφετέρια και έπινε τον καφέ του. Ο ισχυρισμός του έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση της γυναίκας του, η οποία αποκάλυψε ότι ο 45χρονος βρισκόταν στο σπίτι του, στη Νίκαια, και έφυγε για την Αμφιάλη κατόπιν τηλεφωνήματος. Ο Ρουπακιάς φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι την ώρα που έφευγε από την καφετέρια για να πάει στο αυτοκίνητό του δέχτηκε επίθεση από οκτώ με δέκα άτομα και στην προσπάθειά του να αμυνθεί, έβγαλε ένα μαχαίρι από το αυτοκίνητό του με το οποίο μαχαίρωσε τον 34χρονο. Τέλος, χαρακτήρισε «χαλαρή» τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι πού και πού παρακολουθεί ομιλίες βουλευτών, ενώ μία φορά βοήθησε σε διανομή τροφίμων. Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να προσέλθει στην ανακρίτρια Πειραιά η οικογένεια του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα για να καταθέσει ως παράσταση πολιτικής αγωγής. Επόμενος στόχος είναι η άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων και άλλων προσώπων, ώστε να διαπιστωθεί η μορφή συμμετοχής τους στην υπόθεση της δολοφονίας.  2245k96k85

Ανεπιθύμητος ο Ρουπακιάς στις φυλακές του Κορυδαλλού

Εντονο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε αστυνομικές και δικαστικές αρχές η μεταγωγή του Γιώργου Ρουπακιά σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, μετά την απόφαση της 6ης ανακρίτριας Πειραιά να τον κρίνει προφυλακιστέο για την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αν και είχε αποφασιστεί ο 45χρονος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, την τελευταία στιγμή όλα άλλαξαν. Οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι ο 45χρονος θα βρίσκεται ανάμεσά τους αντέδρασαν έντονα αναγκάζοντας έτσι τις αρμόδιες αρχές να αναθεωρήσουν. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα όχι μόνο θεωρείται ανεπιθύμητος από τους κρατουμένους του Κορυδαλλού, αλλά απειλείται ακόμη και με λιντσάρισμα, αν τελικά μεταφερθεί εκεί. Ετσι από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, μέχρι και αργά χθες το βράδυ εξακολουθούσε να παραμένει στο Μεταγωγών. Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί πού τελικά θα «φιλοξενηθεί» μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, αλλά και πότε θα γίνει η μεταγωγή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο 45χρονος να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή της χώρας και σε ειδικό χώρο κράτησης, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Για λόγους ασφαλείας ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα προαυλίζεται μόνος του και δεν θα έχει καμία απολύτως επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ – ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

335j996j85Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα «φωτίσει» τον φόνο του ράπερ

Το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναμένεται να ξετυλίξει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, την οποία περιμένουν με αγωνία τόσο οι διωκτικές αρχές όσο και η οικογένεια του αδικοχαμένου ράπερ προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ο Γιώργος Ρουπακιάς πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ωστόσο οι άνθρωποι που του τηλεφώνησαν πριν από τη δολοφονία, οι άνθρωποι που «έβαλαν» το μαχαίρι στο χέρι του, ακόμη εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η αστυνομία αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της δολοφονίας περιμένουν πλέον τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών για να εντοπιστούν εκείνοι με τους οποίους μίλησε ο Γιώργος Ρουπακιάς λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Επειτα από τις κεραίες εκπομπής θα εντοπιστούν τα σημεία στα οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα και θα γίνει και σε αυτά άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησαν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κύκλους του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., «είναι ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διασυνδέσεις – ταυτοποιήσεις ατόμων με τηλεφωνικούς αριθμούς, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας στο Κερατσίνι. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής έρευνας».

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου έχει γίνει για το τηλέφωνο του δράστη. Στη μία ώρα που προηγήθηκε του ραντεβού θανάτου έγιναν έντεκα τηλεφωνήματα. Το ένα ήταν με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και τα άλλα με άτομα που έχουν αναγνωριστεί ως Χρυσαυγίτες.4454j96k859 0

Αμβρόσιος: Η «γλυκειά ελπίδα» χάθηκε, ας μας σώσει ο Θεός

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση που ανάρτησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στο προσωπικό του ιστολόγιο σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Το έγκλημα, λοιπόν, ο φόνος, η αφαίρεση της ζωής όχι μόνο με κανέναν τρόπο δεν συγχωρείται, αλλά και οδηγεί σταθερά στη διάλυση του κοινωνικού ιστού» τονίζει ο μητροπολίτης και συνεχίζει: «Ως ταπεινός Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ποιούμεθα έκκληση προς όλους: και προς τους Κυβερνώντες, και προς την Αντιπολίτευση, και προς τον Ελληνικό Λαό: Παύσατε πυρ! Γαληνεύσατε τις ψυχές σας! Αγαπηθείτε ο ένας με τον άλλον! Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδέες και πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά πρέπει να αγαπιόμαστε!»

Αμέσως μετά ο Καλαβρύτων συνεχίζει με τον χαρακτηρισμό «γλυκειά ελπίδα»: «Εγράψαμε παλαιότερα ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ωρισμένων τουλάχιστον Μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η “γλυκειά ελπίδα” στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς τους οποίους διερχόμεθα! Δεν μας άκουσαν! Και να το αποτέλεσμα! Εισπράττουν πλέον τη γενική κατακραυγή!»

Και ο ποιμενάρχης συνεχίζει: «Εν τούτοις στους κόλπους της Χ.Α. υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα! Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο που τους ανήκει! Και μάλιστα χωρίς αναβολή. Αλλοιώς ο Θεός ας βάλει το χέρι Του! Ο Θεός πλέον σώζοι την Ελλάδα από τον καταστροφικό κατήφορο του εθνικού διχασμού!»

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...