Ιατρική εξόρμηση σε νησιά Εκκλησίας – ΙΣΑ

Εξετάστηκαν ηλικιωμένοι και παιδιά.

Ιατρική εξόρμηση σε νησιά των Κυκλάδων πραγματοποίησαν οι εθελοντές ιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που δημιουργήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη ΜΚΟ Αποστολή. Ετσι το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησαν σε Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο και Αμοργό 421 παιδιατρικές, καρδιολογικές και άλλου είδους απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΣΑ, στα νησιά αυτά εξετάστηκαν 84 ηλικιωμένοι και 238 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών για τις σχολικές τους βεβαιώσεις, ενώ διενεργήθηκαν σε 53 κατοίκους εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και 46 εμβολιασμοί. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης και ο διευθυντής της Αποστολής Κωνσταντίνος Δήμτσας παρέδωσαν 56 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, και συζήτησαν με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους για τα προβλήματα και τις άμεσες ανάγκες τους στην υγεία.

Η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και στηρίχτηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και τους Δήμους Φολεγάνδρου, Σικίνου, Ιητών και Αμοργού, στο πλαίσιο των Οδοιπορικών Υγείας που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται για τη στήριξη των νησιών και τη δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ