«Κόβουν» το ΑΦΜ σε οφειλέτες

Αυστηρή γραμμή απέναντι στις επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν τις ρυθμίζουν υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών, προωθώντας ακόμα και την απενεργοποίηση του ΑΦΜ τους, το οποίο δεν θα επιστρέφεται εάν δεν ρυθμίζουν πρώτα τα χρέη τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το euro2day.gr, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο προβλέπεται η αφαίρεση της «φορολογικής ταυτότητας» (του ΑΦΜ) των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές. Μέτρο που συνεπάγεται το «πάγωμα» όλων των συναλλαγών και κάθε οικονομικής δραστηριότητας της επιχείρησης.

Οι επιχειρήσεις που θα «χάσουν» τον ΑΦΜ τους δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες ή με χώρες της Ε.Ε., να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να μεταβιβάζουν ακίνητα και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η εντατικοποίηση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών, όπως οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, οι ποινικές διώξεις, τα προγράμματα πλειστηριασμών κλπ., έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και φαίνονται στα ταμεία του Δημοσίου.  

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ