Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Η πενθήμερη έγινε… 48ωρη

Απορρίφθηκε από τη γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ η (μεγάλη) κινητοποίηση των καθηγητών.

Με 48ωρη απεργία συνεχίζουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις κινητοποιήσεις τους, καθώς η πρόταση για νέα πενθήμερη απεργία απορρίφθηκε στην κοινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ και των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι δάσκαλοι, ενώ στον αέρα βρίσκονται οι εγγραφές των νέων φοιτητών, εξαιτίας νέας πενθήμερης κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο χρόνος θα δείξει αν η απόρριψη της πρότασης για νέα πενθήμερη απεργία είναι αποτέλεσμα κόπωσης του κλάδου ή όχι. Το βέβαιο είναι ότι η εν λόγω πρόταση δεν συγκέντρωσε την αυξημένη πλειοψηφία (66,6%) που απαιτούνταν με βάση το καταστατικό της ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, η πενθήμερη απεργία υπερψηφίστηκε από το 65,7%, ενώ ελαφρά χαμηλότερο ποσοστό συγκέντρωσε η πρόταση για τριήμερη απεργία (64,2%). Αντίθετα, με υψηλό ποσοστό (81,8%) έγινε δεκτή η κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για σήμερα και αύριο.

Παράλληλα με τη νέα απεργία η ΟΛΜΕ αποφάσισε σειρά συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι οι καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ενώ αύριο θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Την Τετάρτη οι καθηγητές θα δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στη 1.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Επίσης 48ωρη απεργία για αύριο και μεθαύριο έχουν αποφασίσει οι δάσκαλοι, οι οποίοι επιπλέον έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Από την άλλη, σε αδιέξοδο βρίσκονται οι πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξήγγειλε νέα πενθήμερη απεργία, από σήμερα έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα εγγραφών για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι το υπουργείο Παιδείας θα δώσει παράταση προκειμένου οι πρωτοετείς να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση που θέτει σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους οκτώ πανεπιστημίων. Η απόφαση, που θα υπογραφεί σήμερα από τους συναρμόδιους υπουργούς, αφορά 498 υπαλλήλους από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, 399 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, 169 από το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, 118 από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, 35 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 33 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 48 από το Ιωαννίνων και 49 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το σύνολο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχεται από τους κλάδους και τις ειδικότητες διοικητικού, οικονομικού, λογιστικού, επιστατών, επιμελητών, προσωπικού Η/Υ, τεχνικών, φυλάκων, διοικητικών γραμματέων, τηλεφωνητών, θυρωρών, υπαλλήλων γραφείων, μεταφραστών / διερμηνέων, βιβλιοθηκονόμων, επιστατών και κλητήρων. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, 646 από τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα καλύψουν ισάριθμες κενές θέσεις σε 25 πανεπιστήμια και ΤΕΙ μέσα από ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...