Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Δεκάδες θύματα από επίθεση σε εμπορικό κέντρο στη Κένυα

Αγνωστος ο αριθμός των ομήρων που έχουν Σομαλοί ισλαμιστές.

Εκδίκηση για τη δράση των κενυατικών δυνάμεων στη Σομαλία το 2011 δηλώνουν ότι παίρνουν οι ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, που από το βράδυ του Σαββάτου κατέλαβαν εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι και εκτέλεσαν δεκάδες ανθρώπους.

Δέκα με δεκαπέντε Σομαλοί ισλαμιστές εισέβαλαν στο τετραώροφο εμπορικό κέντρο και ζήτησαν από τους μουσουλμάνους επισκέπτες να το εγκαταλείψουν, καθώς, όπως φέρονται να είπαν, στόχος τους ήταν μόνο οι αλλόθρησκοι. Οι βαριά οπλισμένοι δράστες πήραν ομήρους, ενώ από τα πυρά τους ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 59 νεκρούς και 175 τραυματίες. Χθες τους άντρες των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας της Κένυας έσπευσαν να βοηθήσουν κομάντος του ισραηλινού στρατού, πιθανόν επειδή Ισραηλινοί έχουν επενδύσει στο εμπορικό κέντρο.

Αργά το απόγευμα ακούστηκε εκκωφαντική έκρηξη μέσα από το κτίριο, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα δήλωνε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τους εξτρεμιστές, είχαν μια «καλή ευκαιρία» να το επιτύχουν. «Οι εγκληματίες βρίσκονται τώρα συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο μέσα στο κτίριο. Με τους επαγγελματίες που βρίσκονται εκεί διαβεβαιώνω τους πολίτες της Κένυας ότι έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να τους εξουδετερώσουμε επιτυχώς» είπε ο Κενιάτα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο πρόεδρος της Κένυας πρόσθεσε ότι οι Σομαλοί αντάρτες αλ Σεμπάμπ πράγματι ανακοίνωσαν πως αυτοί ευθύνονται για την επίθεση, επισήμανε όμως ότι οι κενυατικές αρχές διεξάγουν έρευνα προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το ποιος ευθύνεται για την αιματηρή ενέργεια. «Θα τιμωρήσουμε τους εγκεφάλους αυτής της πράξης άμεσα και πραγματικά πολύ οδυνηρά» πρόσθεσε ο Κενιάτα. «Θα πληρώσουν για τις ειδεχθείς και κτηνώδεις αυτές πράξεις». Τέλος, ανακοίνωσε ότι ένας ανιψιός του και η αρραβωνιαστικιά του είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Αθώο αίμα και στο Πακιστάν

Ακόμα 78 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 34 γυναίκες και επτά παιδιά, πλήρωσαν με τη ζωή τους τη μισαλλοδοξία των φανατικών ισλαμιστών στο Πακιστάν, στη χειρότερη επίθεση εις βάρος χριστιανικής εκκλησίας που έχει σημειωθεί στη χώρα. Η επίθεση έγινε από δύο καμικάζι που ανατινάχτηκαν ταυτόχρονα και στόχος ήταν οι χριστιανοί που έβγαιναν από τον 130 ετών ναό των Αγίων Πάντων στην πόλη Πεσαβάρ. Περισσότεροι από 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Χριστιανοί του Πακιστάν, που υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν το 2-4% του πληθυσμού της χώρας αυτής των 180 εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος είναι σε ποσοστό 95% μουσουλμανικός, πέφτουν μερικές φορές θύματα βίας, αλλά πολύ σπάνια με τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες έχουν συνήθως στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας ή τα μέλη των μουσουλμανικών μειονοτήτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...