Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι «νέοι» έστειλαν το μήνυμά τους

Με επτά παίκτες κάτω των 22 οι «πράσινοι» πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ 1-0

Το ότι δημιουργήθηκε φέτος ο πιο νεανικός Παναθηναϊκός όλων των εποχών το ξέραμε. Στο ματς με τον ΟΦΗ το είδαμε (και) στην πράξη. Με επτά από τους έντεκα παίκτες του ( Ρισβάνης, Αμπέιντ, Ατζαγκούν, Λαγός, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Καπίνο) που ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα να είναι κάτω των 22 ετών, οι «πράσινοι» πέτυχαν -με κόπο και ιδρώτα- τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα (1-0). Ενα τρίποντο που θα τους βοηθήσει σημαντικά στον τομέα της ψυχολογίας έπειτα από τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός, που διατήρησε την υπέρ του παράδοση, έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πίεση ψηλά. Μόλις όμως έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, σταματούσε ή από τους αμυντικούς ή από τον Δασκαλάκη. Τελικά τη λύση βρήκε ο Μπεργκ στο 65′ με σουτ που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ ζεσταίνοντας την κερκίδα αλλά και την ομάδα του, που εξακολουθεί να ψάχνει πάντως τον προσανατολισμό της. Ο Μπεργκ ήταν το «κλειδί» της νίκης και για ακόμη ένα λόγο: Στο 46′ ανάγκασε τον Σβασίγια να τον ανατρέψει και να δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) που έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στο «τριφύλλι» σε σχεδόν όλο το β’ ημίχρονο, καθώς στο 84′ αποβλήθηκε και ο Ρισβάνης για τον ίδιο λόγο.

Σαφώς ανακουφισμένος, ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε στο τέλος του αγώνα: « Τα παιδιά πήραν μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση. Τέτοιου είδους νίκες μάς κάνουν πιο δυνατούς. Η αμυντική λειτουργία αποτελεί αγκάθι, όμως για δεύτερη συνεχή εβδομάδα συμπεριφερθήκαμε σωστά. Χρειαζόμασταν τους τρεις βαθμούς για να ξεμπλοκάρουμε».

Παράπονα για τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου έγιναν από την πλευρά των φιλοξενουμένων, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να αναφέρει ότι υπάρχει υποψία οφσάιντ στο γκολ του ΠΑΟ.

ΣΚΟΡΕΡ: Μπεργκ (65′). ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης (73′ λ.τ. Σίλντεφελντ), Λαγός, Πράνιτς (78′ Μέντες), Ζέκα (60′ Ντίνας), Αμπέιντ, Αντζαγκούν, Μπεργκ. ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Βερόν (85′ Λαμπρόπουλος), Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (76′ Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου, Εντουάρντο (54′ Ζόρο), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιαζές.

– Ο Γιάννης Αναστασίου (παρακολούθησε χθες τον αγώνα της εφηβικής ομάδας με τον Απόλλωνα) έδωσε χθες ρεπό στους παίκτες που αγωνίστηκαν εναντίον του ΟΦΗ. Οι υπόλοιποι έπαιξαν οικογενειακό διπλό μαζί με παίκτες από την ομάδα των Νέων. Κανονικά έλαβε μέρος ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς Κυπέλλου με τον Εργοτέλη την ερχόμενη Τετάρτη. Στο δίτερμα έλαβαν μέρος και οι «κομμένοι» Τοτσέ, Πίντο, Κουίνσι, Βελάσκες, με τον πρώτο να σημειώνει γκολ. Σφίξιμο στον δικέφαλο έχει ο νεαρός Μαρινάκης και δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή του στο ματς του Κυπέλλου.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...