Σχέδιο (αχρείαστο) εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που κλείσουν οι κάνουλες

Επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και ζούμε σε εποχές κοινωνικών αναταραχών, η κυβέρνηση επικαιροποίησε το υπάρχον σχέδιο εκτάκτου ανάγκης στην περίπτωση που θα υπάρξουν κινητοποιήσεις διαρκείας στον χώρο διύλυσης και διανομής καυσίμων.

Ο σχεδιασμός, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, προβλέπει ακόμα και την πώληση καυσίμων με δελτίο ή και την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται: χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και μοτοσικλετών ή ποδηλάτων αντί οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, μετακίνηση πολλών επιβατών με το ίδιο Ι.Χ. ή ταξί, εξοικονόμηση ενέργειας στους οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, μείωση μετακινήσεων και εφαρμογή οικολογικής οδήγησης, ακύρωση δρομολογίων πλοίων.

Στα μέτρα που αναφέρονται προβλέπεται ακόμη η μείωση των ανώτατων ορίων ταχύτητας στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, στους αυτοκινητόδρομους και στις εθνικές οδούς, η επιβολή δακτυλίου σε μεγάλες πόλεις, η ακύρωση πτήσεων, ο περιορισμός του χρόνου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και των φωτεινών επιγραφών, καθώς και ο περιορισμός του δημόσιου φωτισμού.

Βέβαια, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το σχέδιο ποτέ δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, αφού δεν υπάρχει στον ορίζοντα η προοπτικήα τέτοιου είδους ακραίας κινητοποίησης.                       

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ