Τέλος στην αλλαγή ώρας από το 2021

❱❱ Καταργείται η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή και αντίστροφα, όπως αποφάσισε με ψήφους 23 υπέρ και 11 κατά η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, η αλλαγή ώρας θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα επιλέξουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους για όσες επιλέξουν μόνιμα τη χειμερινή. Η απόφαση εναπόκειται στα ίδια τα κράτη, ωστόσο θα πρέπει να έχουν καταλήξει στην ώρα που θα διατηρήσουν και να το ανακοινώσουν ως τον Απρίλιο του 2020.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη διαβούλευση, έπειτα από ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και την υποβολή πρότασης για την αναθεώρησή της».

Στη δημόσια διαβούλευση, που έγινε το καλοκαίρι του 2018, συμμετείχαν 4.600.000 Ευρωπαίοι πολίτες, με τη συντριπτική πλειονότητά τους (84%) να ζητά την υιοθέτηση μόνιμης ώρας. Οσο για τους Ελληνες, αδιαφόρησαν πλήρως, με τη συμμετοχή να φτάνει μόλις το… 0,3% (!), ενώ το 56% ψήφισε πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ