Αρθρο-«σφαλιάρα» για τους Σκοπιανούς

Οι «F. Times» απαντούν με γεγονότα.

Αλλη μία «σφαλιάρα» έφαγαν οι Σκοπιανοί όσον αφορά τις… ονειρώξεις τους περί Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για το εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει όντως σχέση με τους Σκοπιανούς και το «μακεδονικό» ζήτημα οι «Financial Times» επισημαίνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς ο Μακεδόνας βασιλιάς ήταν ελληνικής καταγωγής.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα ο Στέφεν Σβαρτς, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως, έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια και αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο μεγάλος βασιλιάς ήταν «Ελληνας Μακεδόνας. Η κουλτούρα του ήταν ελληνική και τμήματά της εξαπλώθηκαν σε όσα μέρη κατέκτησε ο Αλέξανδρος, ο οποίος δεν ήταν “Μακεδόνας” με τη δημογραφική έννοια την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ» τονίζει και αναφέρει πως ο Μακεδόνας βασιλιάς έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι Σλαβομακεδόνες, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών, κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο – 7ο αιώνα μ.Χ.

«Το κενό χιλίων χρόνων ανάμεσα στις δύο “μακεδονικές” κουλτούρες δεν μπορεί να “κλείσει” με τον συμβολικό συσχετισμό της τωρινής ΠΓΔΜ με τον κατακτητή της Περσίας και της Ανατολής. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά». Αλλη μία «σφαλιάρα» για τους σφετεριστές της Ιστορίας.

Κ.Ζ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ