Στα ύψη οι οφειλές στη ΔΕΗ

Σε περιπέτειες εισέρχεται η αγορά ηλεκτρισμού, εξαιτίας της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την ταμειακή ρευστότητα.

Το πρόβλημα ξεκινά πρωτίστως από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των καταναλωτών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες (capital.gr), ενώ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ είχαν παρουσιάσει σταθεροποίηση, το τελευταίο δίμηνο παρατηρείται εκ νέου αύξηση, της τάξης του 10%. Ετσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από 1,2 δισ. ευρώ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχουν ξεπεράσει το 1,3 δισ. ευρώ. Στη χαμηλή τάση ειδικότερα, μέχρι το τέλος του Μαΐου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών εμφανίζονταν σταθερές κοντά στα 550 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο δίμηνο ξεπέρασαν τα 600 εκατ. ευρώ (10% αύξηση στο τέλος Ιουλίου).

Η κατάσταση στο επίπεδο των εισπράξεων έχει εύλογα επηρεάσει το ταμείο της ΔΕΗ, η οποία παρά τη δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να εμφανίσει καλύτερα αποτελέσματα, αν εφάρμοζε μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στο κομμάτι της εμπορικής πολιτικής και των εισπράξεων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ