Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Μαραθώνιος σωτηρίας για τη μικρή Αλίνα

Συνεχείς φιλανθρωπικές εκδηλώσεις προκειμένου να εγχειριστεί κοριτσάκι και να σταθεί στα πόδια του.

Τιτάνιο αγώνα δίνει μια μικρή μαχήτρια προκειμένου να ανοίξει παράθυρο ελπίδας που θα της επιτρέψει να ανοίξει τα φτερά της, να πετάξει μακριά, να κυνηγήσει τα όνειρά της και συνάμα τη ζωή της. Ο λόγος για τη μόλις έξι ετών ομογενή Αλίνα Τόγια από την Αδελαΐδα, ένα υπέροχο πλάσμα που αν και δεν μπορεί ακόμη να σταθεί όρθιο στα πόδια του, δεν σταματά να αγωνίζεται και να χαμογελά. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς της στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», η Αλίνα πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και δεν μπορεί να περπατήσει μόνη της. Το κάνει μόνο με τη βοήθεια μιας στράτας και όταν κουράζεται, κάθεται σε αναπηρική καρέκλα.

Η Αλίνα γεννήθηκε πρόωρα και οι γονείς της σύντομα παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην κίνηση του βρέφους. Οταν είδαν ότι δεν σερνόταν και δεν περπατούσε όπως τα άλλα παιδιά, η μαγνητική τομογραφία ανακάλυψε την εγκεφαλική παράλυση. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αρνιόμουν να το παραδεχτώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μου ήταν δύσκολο να σκεφτώ το μέλλον. Θα παντρευτεί ποτέ η Αλίνα μας; Πώς θα περπατήσει με τον πατέρα της στην εκκλησία την ημέρα του γάμου της;» αποκάλυψε η μητέρα της, Μισέλ, και πρόσθεσε: «Τώρα όμως είμαι πιο αισιόδοξη όταν βλέπω την Αλίνα να κάνει ό,τι βάλει στον νου της. Οταν τη βλέπεις να χαμογελά, λάμπει όλος ο χώρος».

Ο μόνος τρόπος ώστε να καταφέρει να περπατήσει μόνο του το κοριτσάκι είναι να υποβληθεί σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ. Ηδη έχει γίνει σε πάνω από 2.700 παιδάκια απ’ όλο τον κόσμο, βοηθώντας τα να σηκωθούν από την αναπηρική καρέκλα και να περπατούν δίχως βοήθεια. Η επέμβαση στην Αμερική αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βοηθήσει την εξάχρονη να κάνει τα πρώτα της βήματα. Το κόστος όμως είναι υπέρογκο για τους γονείς της. Απαιτούνται 112.000 δολάρια!

Ετσι έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος αγώνας με συνεχείς φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, προκειμένου έως τότε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και η Αλίνα να αποκτήσει δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή. Στις 15 Σεπτεμβρίου, γύρω στα 42.000 άτομα συμμετείχαν στο ετήσιο City-Bay Run στην Αδελαΐδα, ενώ το Κολέγιο Αγίου Γεωργίου στο οποίο φοιτά η Αλίνα έχει συστήσει μια επιτροπή προκειμένου να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων. Εως τώρα έχουν συγκεντρωθεί 20.000 δολάρια. Μάλιστα, στις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά εράνου -The Ultimate Quiz Night-, ενώ και τα εισιτήρια για ένα μεγάλο εορταστικό δείπνο, στις 26 Οκτωβρίου, έχουν ήδη εξαντληθεί.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...