Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στα βήματα του Φειδιππίδη για την ελπίδα

Η δρομέας Σοφία Κασσίμη θα τρέξει στο «Σπάρταθλον» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Θηλυκός Φειδιππίδης για καλό σκοπό! Στα βήματα του Φειδιππίδη, ο οποίος στάλθηκε από τους Αθηναίους στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθεια των Λακεδαιμονίων πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, θα βαδίσει η Σοφία Κασσίμη προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η 42χρονη δρομέας μεγάλων αποστάσεων θα τρέξει την Παρασκευή στο «Σπάρταθλον», μία από τις δυσκολότερες διαδρομές στον κόσμο, με σκοπό να τερματίσει στη Σπάρτη και να αντικρίσει το άγαλμα του Λεωνίδα!2225jh968j963

Λίγο πριν πάρει θέση στη γραμμή εκκίνησης, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η υπερμαραθωνοδρόμος Σοφία Κασσίμη μίλησε στην «Espresso» για τη σημαντική πρωτοβουλία στην οποία αποφάσισε να συμμετάσχει ύστερα από πρόσκληση γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών. Στόχος της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα σε πέντε κοινωνικούς φορείς, έναν σε κάθε νομό από αυτούς που θα διασχίσει (Αττικής, Κορινθίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Λακωνίας).

«Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της προσπάθειας (σ.σ.: www.doitlikekassimi.gr) ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει δέκα ευρώ σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται. Αυτό το ποσό η WIND θα το τριπλασιάσει και θα το μοιράσει σε πέντε ιδρύματα. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγαλύτερη απ΄ ό,τι περιμέναμε και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Υπήρξαν και άτομα που έβαλαν μεγάλα ποσά» τονίζει η 42χρονη δρομέας συμπληρώνοντας πως αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της στο «Σπάρταθλον», τον διεθνή αγώνα των 426 χιλιομέτρων, ο οποίος φέτος κλείνει 30 χρόνια ζωής.

«Το 2009 και το 2010 δεν τερμάτισα για κάποιους λόγους, ενώ το 2011 κατάφερα και ολοκλήρωσα τον αγώνα. Φέτος, από τη στιγμή που υπάρχει διπλό κίνητρο, θα προσπαθήσω για το καλύτερο» λέει η 42χρονη σημειώνοντας ότι σκοπός της δεν είναι η πρώτη θέση, αλλά να καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος και να τερματίσει. «Εχω γυμναστεί πολύ καλά και θέλω να αντικρίσω ξανά το άγαλμα του Λεωνίδα. Αλλωστε ο σκοπός για τον οποίο τρέχω φέτος είναι πολύ σημαντικός και μου δίνει φτερά» σημειώνει η 42χρονη υπερμαραθωνοδρόμος, η οποία σε περιόδους σκληρής προπόνησης τρέχει 200 χιλιόμετρα την εβδομάδα!

Η Σοφία Κασσίμη είναι δρομέας πάνω από 25 χρόνια, ενώ έχει συμμετάσχει σε μερικούς από τους πιο γνωστούς αγώνες δρόμου υπεραποστάσεων, όπως αυτός που ξεκινάει από τη Φλωρεντία και τερματίζει στη Φαέντσα. «Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το “Σπάρταθλον” λέει με νόημα.33g56565gh828

Με στήριγμα τη13χρονη κόρη της

Εκτός από μαραθωνοδρόμος μεγάλων αποστάσεων και προπονήτρια στίβου και κολύμβησης, η 42χρονη είναι και μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού, της Δήμητρας. Η κόρη της είναι το μεγαλύτερό της επίτευγμα και το πιο σημαντικό της στήριγμα στους αγώνες. «Η Δήμητρα ασχολείται με τον αθλητισμό αλλά όχι με το τρέξιμο. Είναι όμως πάντα στην ομάδα υποστήριξης και με βοηθάει. Κάποιες φορές, όταν επικρατεί πανικός, είναι η μόνη που παραμένει ψύχραιμη και την κατάλληλη στιγμή ξέρει πού βρίσκεται αυτό που χρειάζομαι και μου το δίνει. Μια φορά σε έναν αγώνα στην Ιταλία, όπου είχα πυρετό, έβαλε τα κλάματα και με παρότρυνε να μη σταματήσω. Τότε ήταν που είπα: “Εντάξει. Φεύγω, πάω για τέρμα…”» τονίζει με καμάρι η 42χρονη, καταλήγοντας ότι το βασικότερο που της έχει διδάξει ο αθλητισμός και το οποίο έχει μεταδώσει και στην κόρη της είναι να θέτει στόχους.  

337 αθλητές από 32 χώρες στον ιστορικό υπερμαραθώνιο

Με έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα 337 αθλητές από 32 χώρες του πλανήτη -μεταξύ αυτών, 42 άντρες και τρεις γυναίκες από την Ελλάδα- θα συμμετάσχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλον», έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως, που διοργανώνεται για 31η συνεχή χρονιά.

«Υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα οι συμμετοχές να κλείσουν σε μόλις δύο ημέρες. Θα τρέξουν κορυφαίοι υπερμαραθωνοδρόμοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, θωρακοχειρουργοί, αλλά και απλοί υπάλληλοι από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα, ακόμα και από τα νησιά Φερόε, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 – 50 έτη. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της διοργάνωσης θα καλυφθεί από το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”» λέει το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής μπροστά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με τον νικητή να φτάνει 22 ώρες μετά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη και τους τελευταίους ύστερα από 36 ώρες. Ο αγώνας των 246 χιλιομέτρων χωρίς διακοπή είναι εξαιρετικά επίπονος, με συνεχείς μεταβολές υψομέτρου και θερμοκρασίας.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ – ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...