Οι Αλβανοί τρομοκρατούν Ορθοδόξους στην Πρεμετή

Καταγγελίες κληρικών για εκφοβισμό.

Σε δημόσια καταγγελία για το κλίμα τρομοκράτησης της ορθόδοξης κοινότητας στην Πρεμετή προέβησαν οι αρχιερατικοί επίτροποι της Ι.Μ. Αργυροκάστρου. Οι κληρικοί τονίζουν: «Μετά τα ιδιαίτερα βίαια επεισόδια της 16ης Αυγούστου 2013, όπου διά της βίας και της ιεροσυλίας υφάρπαξαν από την ορθόδοξη κοινότητα τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Παναγίας, που έχουν ταράξει την κοινή γνώμη, συνεχίζεται να τηρείται το κλίμα ψυχολογικής τρομοκράτησης, της βίας και του εκφοβισμού των πιστών.

Ειδικά την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013, οι ορθόδοξοι πιστοί που τελούσαν τη Θεία Λειτουργία βρέθηκαν περικυκλωμένοι από πολλές ειδικές δυνάμεις καταστολής που είχαν έρθει από τμήματα στα οποία στρατοπεδεύουν με στόχο ακριβώς την τρομοκράτηση των πιστών». Οι κληρικοί καταγγέλλουν αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας και αναφέρουν: «Επίμονα επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας που τώρα πλέον βρίσκει και την απόλυτη στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών ώστε:

1) άμεσα και χωρίς κανέναν όρο να παραδοθεί και πάλι ο ναός ως λατρευτικό και πνευματικό κτίριο,

2) να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια εκφοβισμού των ορθοδόξων και

3) να καταδικαστούν κατά τρόπο παραδειγματικό από τον νόμο οι ιεροσυλίες, η βία και η τρομοκρατία της 16ης Αυγούστου 2013 στην Πρεμετή, με σκοπό ώστε τέτοια θλιβερά γεγονότα να μην επαναληφθούν».

Οι αρχιερατικοί επίτροποι δηλώνουν αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη.

Κ.Ζ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ