Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Χαιρετίσματα στις πηγές σου στην… ΕΥΠ»

Κανονιοβολισμοί από τον Θέμο Αναστασιάδη προς τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή προαναγγελία για αποκάλυψη περίεργου θέματος για όπλα.

Σφοδρά «πυρά» άγριας αντιπαράθεσης με απρόβλεπτες ποινικές, όπως και δημοσιογραφικές προεκτάσεις, ανταλλάσσουν από χθες, μέσω των μέσων που διατηρούν στο διαδίκτυο, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης και ο (συνοδός της Δωροθέας Μερκούρη) πρώην υπάλληλος της ΕΡΤ Κώστας Βαξεβάνης. Η αφορμή για τους «κανονιοβολισμούς» του Αναστασιάδη στον Βαξεβάνη ήταν η προαναγγελία -μέσω της ιστοσελίδας του δεύτερου- περίεργου θέματος στο περιοδικό του με τίτλο «4.000 όπλα και ο εκδότης της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Ποιους όπλισαν;». Στο διαφημιστικό headline, ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης προαναγγέλλει ότι έχει εξασφαλίσει «καταγγελία Βρετανού αξιωματικού», τον οποίο εμφανίζει ως συνεργάτη ενός εκ των φερόμενων ως πρώην χρηματοδοτών του «Πρώτου Θέματος» και γνωστού ιδιοκτήτη «μουσείου» όπλων, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση προφυλάκισης εφοπλιστή. «Τι λέει σε επίσημη κατάθεσή του στην Αστυνομία για τα περισσότερα από 4.000 ενεργά και σύγχρονα όπλα τα οποία εισήγαγε και μάλιστα με πλαστά πιστοποιητικά απενεργοποίησης. Πού βρίσκονται σήμερα και ποιους εξοπλίζουν» αναφέρει ο πρώην συνεργάτης κρατικών ΜΜΕ.

Η απάντηση Αναστασιάδη ήταν σφοδρότατη: «Χαιρετίσματα στις πηγές σου στην ΕΥΠ και στους φίλους σου επιχειρηματίες που αφαίρεσες από τη λίστα Λαγκάρντ» αναφέρει ο διαδικτυακός τόπος της κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο «Αγωγή και μήνυση στον συκοφάντη Βαξεβάνη». Μάλιστα, με γλαφυρό τρόπο ο συντάκτης του κειμένου θυμίζει στον εκδότη του περιοδικού ανέκδοτη ιστορία του παρελθόντος, την οποία εμφανίζει ως αληθή: «Οταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το “Π.Θ.”, ο κ. Βαξεβάνης ήρθε και ζήτησε δουλειά, έδωσε ένα ρεπορτάζ για τα “άδυτα” της ΕΥΠ, και λίγες ώρες μετά, κυριολεκτικά κλαίγοντας και εκλιπαρώντας, ζήτησε να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα από τις “πηγές του στην ΕΥΠ”. Από τότε φυσικά δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην εφημερίδα, αλλά έβαλε σκοπό του να τη συκοφαντεί σε κάθε ευκαιρία» διατυπώνεται στην ιστοσελίδα. Το «Πρώτο Θέμα», τέλος, σημειώνει ότι αυτός που αναφέρεται στο ρεπορτάζ δεν ήταν ποτέ εκδότης της εφημερίδας.


Ομάδα κουκουλοφόρων έκανε γυαλιά – καρφιά με βαριοπούλες το «Πρώτο Θέμα»

Στιγμές πανικού επικράτησαν χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων οι οποίοι έκαναν καταδρομική επιχείρηση οπλισμένοι με βαριοπούλες και γκρέμισαν τις τζαμαρίες της εισόδου.

Η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που τα γραφεία της εφημερίδας, στη συμβολή της οδού Αγίου Ορους με την οδό Αγράφων στο Μαρούσι, ήταν γεμάτα εργαζομένους. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, αστυνομικοί που επιβλέπουν με περιπολίες τα γραφεία δεν αντιλήφθηκαν πώς έφτασαν οργανωμένοι οι δράστες, που φορούσαν κουκούλες full face ώστε να μην αποκαλυφτούν τα χαρακτηριστικά τους από τις κάμερες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.9888j7485k9

Ο ιδιωτικός φρουρός της εφημερίδας πρόλαβε να κλείσει τη γυάλινη πόρτα, όμως οι επιτιθέμενοι την έσπασαν με τις βαριοπούλες που κρατούσαν και πέταξαν κόκκινες μπογιές και φέιγ-βολάν τα οποία έγραφαν: «Κράτος, ΜΜΕ, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα» και αναφέρονταν στο πρωτοσέλιδο που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα την περασμένη Κυριακή και απεικονίζει τον 34χρονο Παύλο Φύσσα να ψυχορραγεί στην αγκαλιά της συντρόφου του.

Αμέσως μετά οι νεαροί κουκουλοφόροι, που ήταν μεταξύ 17 και 25 χρόνων, προκάλεσαν φθορές στα τζάμια των αυτοκινήτων ενός οικονομικού συντάκτη και ενός αρχισυντάκτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας προς την πλευρά του ΟΑΚΑ. Την ίδια στιγμή στην εφημερίδα επικρατούσε πανικός: «Ηταν πολύ δυνατός ο θόρυβος από το σπάσιμο των τζαμιών. Νομίσαμε ότι πέταξαν μολότοφ. Φοβηθήκαμε μήπως καούμε ζωντανοί…» έλεγαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Οι δράστες χάθηκαν μέσα στα σκοτεινά στενά της περιοχής χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις, που -αν και βρίσκονται στο επόμενο στενό- δεν πρόλαβαν να επέμβουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...