«Ακαδημία» για μικρές γοργόνες

Με κόστος μόλις 30 ευρώ τα κορίτσια στη Μανίλα μαθαίνουν σωστά όλα τα μυστικά της κολύμβησης.

Ο έλεγχος της ουράς και η χάρη που επιβάλλει ο μύθος για τις γοργόνες είναι πράγματα που πρέπει να μάθει κανείς από τους ειδικούς. Αυτό σκέφτηκαν τουλάχιστον στις Φιλιππίνες, όπου δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή για γοργόνες! Η Φιλιππινέζικη Ακαδημία Κολύμβησης Γοργόνας στη Μανίλα προσφέρει μαθήματα χαριτωμένης κολύμβησης με ουρά αλλά και τεχνικές υποβρύχιες αναπνοής! Τα μαθήματα που μπορούν να κάνουν κάθε wanna be μιμήτρια της Αριελ -της ηρωίδας του Disney- ευτυχισμένη κοστίζουν 30 ευρώ έκαστο, διαρκούν δύο ώρες και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υποβρύχια γοργονοκολύμβηση υπό την επίβλεψη και τις υποδείξεις εκπαιδευτών κατάδυσης. Αφού τα κορίτσια διδαχθούν τα βασικά, το επόμενο στάδιο προβλέπει τις φιγούρες επίδειξης που έρχονται να ολοκληρώσουν το απόλυτο… γοργονοστίλ! Αυτές περιλαμβάνουν χτυπήματα της ουράς τους στο νερό, όπως κάνουν τα δελφίνια, στήριξη στα χέρια για κόλπα με την ουρά στον αέρα αλλά και υποβρύχια πεταχτά φιλιά!

«Εχουμε την εικόνα ότι οι γοργόνες είναι όμορφες, παιχνιδιάρες, διασκεδαστικές, περιπετειώδεις και χαριτωμένες, οπότε αυτό θέλουμε να εμφυσήσουμε και στα παιδιά» εξηγεί χαρακτηριστικά μία από τις εκπαιδεύτριες, η Αραμπέλα Χιμένεζ. Οι συνάδελφοί της όμως σπεύδουν να επισημάνουν ότι πέρα από τη διδασκαλία του savoir vivre με ουρά στόχος τους είναι να εμφυσήσουν στις μικρές γοργόνες και την αγάπη αλλά και τον σεβασμό για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Πάντως δεδομένου ότι πολλά κοριτσάκια φοβούνται να βουτήξουν, η σχολή τούς εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα για να μεταμφιεστούν σε γοργόνες και να φωτογραφηθούν.

Η σχολή έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλής και μάλιστα σε όλες τις ηλικίες. Μια ενήλικη γυναίκα που παρακολούθησε μαθήματα σε αυτή τη σχολή εξηγεί τους λόγους: «Για εμένα το πνεύμα της γοργόνας είναι το πνεύμα αυτό που υπαγορεύει να νοιάζει για ό,τι συμβαίνει γύρω σου, ειδικά για το θαλάσσιο περιβάλλον». Και συμπληρώνει γελώντας παιχνιδιάρικα: «Στο κάτω κάτω, κάθε κορίτσι θέλει να γίνει γοργόνα σε κάποια φάση της ζωής του!»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ