Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

«Πουτινομάνια» εισβάλλει στην Αμερική

Οι θαυμαστές του Ρώσου προέδρου έφτιαξαν και προφίλ στο facebook για να υπογραμμίσουν όσα τον χωρίζουν από τον ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

Μπορεί να θεωρείται ο Νο1 πολιτικός «αντίπαλος» των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλούς Αμερικανούς κερδίζοντας τον πρόεδρό τους στα σημεία. Ποια σημεία; Την τοξοβολία, το ψάρεμα, το κυνήγι, την ιππασία, το τζούντο και άλλες δραστηριότητες που, αν και απέχουν από την πολιτική αρένα, τον έχουν βοηθήσει να χτίσει το προφίλ του ισχυρού και ατρόμητου ηγέτη επικρατώντας του πιο «κοστουμάτου» Μπαράκ Ομπάμα.222k98k8596

Μιλώντας για κοστούμι, ο Ρώσος πρόεδρος έχει εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές χωρίς ούτε καν το πουκάμισό του. Ο διεθνής Τύπος έχει δημοσιεύσει σωρεία φωτογραφιών που δείχνουν τον ηγέτη του Κρεμλίνου να κυνηγάει άγρια ζώα γυμνόστηθος, να ψαρεύει γυμνόστηθος, να ιππεύει γυμνόστηθος… αλλά και να σκοτώνει μια γκρίζα φάλαινα με το τόξο του και να σώζει ένα τηλεοπτικό συνεργείο από μια επιθετική τίγρη πραγματοποιώντας της ηρεμιστική ένεση! «Αν και λέγεται ότι ο Κλίντον σκοτώνει πάπιες, ποτέ δεν τον έχουμε δει. Αν και λέγεται ότι ο Ρικ Πέρι πηγαίνει για κυνήγι, ποτέ δεν τον έχουμε δει. Λένε ότι το κάνουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνουν. Ακόμα και για τον Ομπάμα, που λέγεται ότι επιδίδεται σε σκητ (αγώνισμα σχετικό με κυνηγετικές τουφεκιές), έχει δημοσιευτεί μονάχα μία φωτογραφία του» σχολιάζει ο δημοσιογράφος Γκέιν Γιανγκ, ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους Αμερικανούς που εξέφρασαν δημοσίως τον «έρωτά» τους για τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, οι άνθρωποι που στηρίζουν το φαινόμενο της «Πουτινομανίας» στην Αμερική προέρχονται από τις πιο συντηρητικές τάξεις του ρεπουμπλικανικού κόμματος και όποτε βλέπουν, για παράδειγμα, τον Πούτιν να επιδίδεται σε κυνήγι, σχολιάζουν: «Ο Ομπάμα δεν θα το έκανε ποτέ αυτό». Φυσικά η «Πουτινομάνια» δεν είναι η κυρίαρχη στάση του συντηρητικού κινήματος. Ομως σε ορισμένες γωνιές του… ίντερνετ η λατρεία για τον πολιτικό εχθρό της Αμερικής είναι αξιοσημείωτη. Και δεν προέρχεται από Ρώσους ομογενείς, αλλά από Αμερικανούς που θαυμάζουν τις εκδηλώσεις ανδρισμού του Πούτιν προβάλλοντας την ίδια στιγμή μια σχετική αδιαφορία για τις πολιτικές στάσεις του, όπως τον αντι-αμερικανισμό, την υποστήριξη ηγετών όπως του Σύριου Μπασάρ αλ-Ασαντ και την καταπίεση των μειονοτήτων, των ομοφυλοφίλων, των δημοσιογράφων, των αντικαθεστωτικών. Κάποιοι μάλιστα έχουν φτάσει να θαυμάζουν τον Πούτιν, αφού πρώτα γεννήθηκε μέσα τους αντιπάθεια για όλα όσα πρεσβεύει ο πρόεδρος Ομπάμα και αμφιβολία για όσα τούς μεταφέρουν η κυβέρνηση και τα μίντια. Χαρακτηριστικά, όταν πριν από τρεις μήνες γεννήθηκε στο facebook η ομάδα «Americans for Putin», πάνω από εξακόσια άτομα έσπευσαν να κάνουν «like» στον σκοπό της ομάδας που προορίζεται «για όλους όσοι έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ηχεί καλύτερα από το “ρεπουμπλικρατικό” καθεστώς».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...