Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πάει το καλό εισιτήριο για τα… αστέρια

Η Ελλάδα έπεσε στην 13η Θέση της ειδικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ και πλέον ψάχνει ένα θαύμα για να περάσει πάλι την Ελβετία.

Οι «διορατικοί» χτυπούσαν από πέρσι τα καμπανάκια του κινδύνου για την πιθανή απώλεια της προνομιούχου 12ης θέσης στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, αλλά κάποιοι αντιμετώπιζαν αυτές τις ανησυχίες τους ως υπερβολική απαισιοδοξία. Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα, οι δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν με το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς η Ελβετία, η οποία ξεκίνησε το 2013 με 28.925 βαθμούς έναντι 34.000 της χώρας μας, κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας ξεπεράσει! Με βάση αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο πρωταθλητής Ελλάδας από τη σεζόν 2015-2016 θα αγωνίζεται στα προκριματικά της διοργάνωσης και όχι απευθείας στους ομίλους.

Η Ελβετία απολαμβάνει πλέον τη θέα από τη 12η θέση και κρατάει τις τύχες στα χέρια της. Πλέον με τρεις εκπροσώπους της να συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Βασιλεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και Τουν, Σεν Γκάλεν στο Γιουρόπα Λιγκ) πατούν γερά στα πόδια τους, αφού καλούνται να υπερασπιστούν το βαθμολογικό τους προβάδισμα απέναντι σε δύο ελληνικές εκπροσωπήσεις (του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ).

Η κάθε νίκη από δω και πέρα αντιστοιχεί σε 2.000 βαθμούς, ενώ η κάθε ισοπαλία σε 1.000 βαθμούς. Τόσο για εμάς όσο και για τους Ελβετούς θα διαιρούνται διά του πέντε (με όσες δηλαδή ομάδες ξεκίνησαν στις φετινές διοργανώσεις).

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έμπλεξε. Η 12η θέση δύσκολα θα ανακαταληφθεί, κάτι που σημαίνει ότι από τη μεθεπόμενη σεζόν χάνεται το προνόμιο της απευθείας συμμετοχής του πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (οι πέντε εκπροσωπήσεις παραμένουν πάντως, δηλαδή δύο σύλλογοι στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ). Βέβαια όσο θα διατηρούμαστε έστω και στη 13η θέση θα έχουμε τη βάσιμη ελπίδα της συμμετοχής του πρωταθλητή μας απευθείας στους ομίλους μέσω της παραχώρησης της μιας θέσης από τον κάτοχο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Βάσει του κανονισμού, αν ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ έχει κερδίσει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση και μέσω του πρωταθλήματος της χώρας του, τότε τη θέση του την παραχωρεί στον πρωταθλητή της χώρας που βρίσκεται 13η θέση στην ειδική βαθμολογία. Για παράδειγμα, αν η Ρεάλ Μαδρίτης πάρει το  Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 και βρεθεί και στις θέσεις της εγχώριας κατάταξης που οδηγούν σε αυτό, τότε ο πρωταθλητής της 13ης χώρας θα πάει κι εκείνος απευθείας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Η κατάταξη

1. Ισπανία 79.427 (7/7) 2. Αγγλία 72.748 (7/7) 3. Γερμανία 70.927 (6/7) 4. Ιταλία 57.105 (5/6) 5. Πορτογαλία 55.466 (5/6) 6. Γαλλία 50.666 (4/6) 7. Ρωσία 40.832 (5/6) 8. Ολλανδία 40.146 (4/6) 9. Ουκρανία 36.466 (4/6) 10. Βέλγιο 33.300 (4/5) 11. Τουρκία 30.400 (2/5) 12. Ελβετία 30.225 (3/5) 13. Ελλάδα 29.400 (2/5) 14. Αυστρία 26.125 (3/5) 15. Ρουμανία 26.007 (2/4)

-Στην παρένθεση, ο αριθμός των ομάδων που συνεχίζουν στις διοργανώσεις, σε σχέση με εκείνες που ξεκίνησαν.62548sddsd64sdf

Ελπίζουν ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟΚ

Μετά την εντός έδρας ήττα του από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός καλείται να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Βέλγιο την Τετάρτη απέναντι στην Αντερλεχτ, αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ακόμα και για την κατάληψη της 3ης θέσης που θα οδηγήσει στο Γιουρόπα Λιγκ τουλάχιστον η ισοπαλία θα ήταν ιδανική στις Βρυξέλλες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στις αναμετρήσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ ότι διαθέτουν το ειδικό βάρος για να φεύγουν νικητές και σε εκτός έδρας αγώνες και κάτι τέτοιο ευελπιστούμε να καταφέρουν μεσοβδόμαδα.

Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Αλκμαρ στην Ολλανδία και καλείται να κάνει εκείνο που κατάφερε πριν από μερικές εβδομάδες ο Ατρόμητος, να κερδίσει δηλαδή. Και μπορεί στην ομάδα των δυτικών προαστίων η επικράτηση με 0-2 να μην έφτασε για να πανηγυρίσει την πρόκριση, αλλά για τους Θεσσαλονικείς μια νίκη και με… μισό γκολ θα είναι υπερπολύτιμη στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Προέρχονται άλλωστε από τη νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στην Σαχτέρ Καραγκάντι στην Τούμπα και γενικότερα δείχνουν να βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...