Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Η ορολογία του ηλιακού θερμοσίφωνα από την ESOLAR

Οι περισσότεροι πελάτες μας αναρωτιούνται συχνά για τη έννοια των συνηθέστερων λέξεων που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.Παρακάτω θα εξηγήσουμε τις περισσότερες εξ’ αυτών. Τι σημαίνει ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας;
Ο όρος “ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας” σημαίνει ότι το νερό θερμαίνεται  μέσω του ήλιου και  της χρήσης ηλεκτρικού  ρεύματος.

 Τι σημαίνει ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας;
Ο όρος “ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας” σημαίνει ότι εκτός από τη λειτουργία του ηλιακού με ήλιο και  ρεύμα, μπορεί να λειτουργήσει και μέσω του καλοριφέρ.

 Πώς μπορεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας να μετατραπεί σε ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας;
Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας – αν προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης εφεδρικού στοιχείου θέρμανσης (εναλλάκτη θερμότητας – σερπαντίνα) – τότε μπορεί να λειτουργήσει και ως ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας .

Τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας κλειστού κυκλώματος και τι ανοικτού κυκλώματος;
Θερμοσίφωνας Κλειστού Κυκλώματος: Η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας (το θερμαινόμενο μέσο – αντιψυκτικό υγρό – κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα το οποίο θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους).
Θερμοσίφωνας Ανοικτού Κυκλώματος: Σε αυτού του τύπου θερμοσίφωνες, έχουμε απευθείας θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο είναι το ίδιο το νερό χρήσης). Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος είναι απλούστεροι, αλλά λόγω του ότι δεν μπορούμε να τους προσθέσουμε αντιψυκτικό υγρό, έχουν προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγετούς) και μπορεί να σπάσουν οι σωληνώσεις λόγω διαστολής, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τι σημαίνει Ηλιακό Σύστημα Φυσικής Κυκλοφορίας και τι Ηλιακό Σύστημα Βεβιασμένης Κυκλοφορίας;
Σε ένα σύστημα με φυσική κυκλοφορία,  το μπόιλερ βρίσκεται υποχρεωτικά υψηλότερα από τον ηλιακό συλλέκτη, έτσι ώστε το νερό που θερμαίνεται στον ηλιακό συλλέκτη (λόγω μικρότερου ειδικού βάρους) να ανεβαίνει στην δεξαμενή, ενώ το ψυχρότερο (και βαρύτερο) νερό της δεξαμενής να κατεβαίνει και πάλι για θέρμανση στον ηλιακό συλλέκτη.
Σε ένα σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός και η δεξαμενή μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση. Η κυκλοφορία του ζεστού νερού εξασφαλίζεται με κυκλοφορητή, ο οποίος τίθεται σε λειτουργία αυτόματα μόνον όταν η θερμοκρασία του νερού στον συλλέκτη είναι μεγαλύτερη από την θερμοκρασία του νερού στο κάτω μέρος της δεξαμενής (μπόιλερ). Αυτό προϋποθέτει διαφορικό θερμοστάτη και βαλβίδα αντεπιστροφής (για προστασία από αντιστροφή της ροής κατά την διάρκεια της νύχτας).

Τι σημαίνει απλός συλλέκτης και τι επιλεκτικός συλλέκτης τιτανίου;
Οι επιλεκτικοί συλλέκτες του ηλιακού θερμοσίφωνα, συγκρινόμενοι με τους απλούς μαύρης βαφής ηλιακούς συλλέκτες, αποδίδουν περισσότερο . Οι επιλεκτικοί συλλέκτες με ειδική βαφή τιτανίου, είναι η νέα γενιά ηλιακών συλλεκτών και μας προσφέρουν απορρόφηση της άμεσης και έμμεσης ακτινοβολίας, ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών, καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία.

Τι σημαίνει Glass ηλιακός θερμοσίφωνας και τι INOX;

Μεταξύ Glass και INOX διακρίνουμε τους ηλιακούς βάση του υλικού κατασκευής του εσωτερικού δοχείου αποθήκευσης ΖΝΧ.

Glass: Θεωρείτει η πιο ενδεδειγμένη κατασκευή, κυρίως για τις αντοχές της σε πολύ σκληρά νερά και για την υψηλή ελαστικότητά της, προστατεύοντας από ρωγμές λόγω συστολής και διαστολής κατά τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δοχείο κατασκευάζετε από λαμαρίνα DCP και επισμαλτώνετε εσωτερικά (δοχείο εμαγιέ).

Ανοξείδωτο (ΙΝΟΧ): Δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα (συνήθως 316L αντιμαγνητικό) με μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και την ηλεκτρόλυση και αρκετά ακριβή στην αγορά.

Για περισσότερες  πληροφορίες  επισκεφτείτε το site της ESOLAR στο https://www.esolarshop.net/ ή καλέστε στο 2109601013 και σίγουρα κάποιος  από το ειδικά εξειδικευμένο στο αντικείμενο του ηλιακού προσωπικό της θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον καταλληλότερο για τις ανάγκες σας ηλιακό θερμοσίφωνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...