Πώς ζει τώρα ο Φυσσούν

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του δημοφιλούς ηθοποιού (χάρη στον πνευματικό του) που βρήκε τελικά καταφύγιο σε ένα νέο σπίτι.

Τέλος στον μαρτυρικό Γολγοθά που ανέβαιναν ο αγαπημένος ηθοποιός Πέτρος Φυσούν και η σύζυγός του Νικολέτα Χατζηχρήστου μετά την έξωση που τους έκανε η σπιτονοικοκυρά τους, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, έβαλαν ο πνευματικός του, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους, και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Με πρωτοβουλία του ιερωμένου πατέρα Βασιλείου από τον ναό του Αγίου Νικόλαου στα Πευκάκια, το ζευγάρι που βρισκόταν στον δρόμο και δεν είχε πού την κεφαλήν κλίναι, βρήκε καταφύγιο σε ένα σπίτι στη Νέα Ερυθραία, το οποίο τους παραχωρήθηκε αντί μικρού ενοικίου. Ο ιερέας ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και δεν χρειάστηκε να του πει πολλά. Μόλις ανέφερε το όνομα του αγαπημένου ηθοποιού, αμέσως επήλθε η συμφωνία. Ετσι από την περασμένη Τετάρτη το ζευγάρι διαμένει στη νέα του κατοικία και σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, πλέον έχει ηρεμήσει.

Ωστόσο, εκτός από τον πατέρα Βασίλειο, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο πνευματικός του Πέτρου Φυσσούν, ένα λιθαράκι στο αίσιο τέλος της εφιαλτικής περιπέτειας που ζούσαν ο ηθοποιός και η σύζυγός του έβαλε και ο πατέρας Ευστράτιος Φελέκης, εφημέριος του ναού των Αγίων Αποστόλων Πεύκης.

«Χαίρομαι πολύ που τελικά βρέθηκε λύση στο πρόβλημά τους. Ολον αυτόν τον καιρό έχω μιλήσει αρκετά μαζί τους, έχω ακούσει τα προβλήματά τους και τους έχω δώσει δύναμη» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» και πρόσθεσε: «Ομως ειλικρινά, δεν έκανα τίποτα. Απλώς μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και κατά τη διάρκεια του κηρύγματος απευθύνθηκα στους ενορίτες και τους παρέθεσα το πρόβλημα. Τους ζήτησα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και ζούσαν μια μαρτυρική περιπέτεια. Και είμαι ειλικρινά ευγνώμων που βρέθηκε λύση γι’ αυτούς, όπως ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί και για άλλους που βιώνουν διάφορα προβλήματα».

Μετά το κήρυγμά του αρκετοί ήταν εκείνοι που εκδήλωσαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν τον δημοφιλή ηθοποιό. Ωστόσο, εκτός από το πρόβλημα της στέγασης, ο Πέτρος Φυσσούν και η σύζυγός του φαίνεται πως σύντομα θα λύσουν και τα υπόλοιπα προβλήματα που τους βασανίζουν. Ο Δήμος Πεύκης έκανε και μια επαγγελματική πρόταση στον γνωστό ηθοποιό. Συγκεκριμένα, με απόφαση του τμήματος Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Πέτρος Φυσσούν θα αναλάβει τη θεατρική ομάδα προκειμένου να ανέβουν σπουδαία έργα στο θεατρικό σανίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την έξωση που του έκανε η σπιτονοικοκυρά του και τη δημοσιοποίηση της εφιαλτικής περιπέτειάς του, το ζευγάρι φιλοξενούταν σε ξενοδοχείο της περιοχής μέχρι να βρεθεί σπίτι. Μέσα στον Αύγουστο, συνεργάτης του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, που είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο τον Πέτρο Φυσσούν και είχε αναλάβει πρωτοβουλία να βοηθήσει το ζευγάρι να βρει σπίτι, συνομιλούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη Νικολέτα Χατζηχρήστου και έφερε το ζευγάρι σε επαφή με ιδιοκτήτες διαμερισμάτων. Ομως, για διάφορους λόγους δεν βρέθηκε κατάλληλο σπίτι κι έτσι παρέμεναν στο ξενοδοχείο. Ομως κι εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν.

Σύμφωνα με άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του ζεύγους Φυσσούν, «πριν από λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης τούς ζήτησε συνολικά το ποσό των 3.500-4.000 ευρώ, το οποίο αδυνατούσαν να καλύψουν. Η φιλοξενία ήταν για λίγες ημέρες. Μετά άρχισε η χρέωση. Ετσι αναγκάστηκαν να φύγουν». Τελικά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έλαβε κατόπιν συνεδρίασης την απόφαση και αποδέσμευσε το ποσό των 1.000 ευρώ για να πληρωθεί το χρέος, ενώ τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από συνεισφορές κατοίκων της περιοχής, καθώς και από τη μονή στην Εύβοια, όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η μοναχοκόρη του ζευγαριού. Με τη βοήθεια του πατέρα Ευστράτιου Φελέκη και τον ενοριτών, πλέον το ζευγάρι φαίνεται πως βγήκε από τον λαβύρινθο στον οποίο ζούσε.

 Νικολέτα (Τέτα) Χατζηχρήστου: Τελικά υπάρχει Θεός αλλά και επίγειοι άγγελοι

Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του, τόσο ο Πέτρος Φυσσούν όσο και η σύζυγός του Νικολέτα (Τέτα) Χατζηχρήστου μίλησαν στην «Espresso» για το νέο ξεκίνημα της ζωής τους: «Περάσαμε δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Εύχομαι αυτό που μας συνέβη να μην το ζήσει κανείς. Ευτυχώς, χάρη στον πνευματικό του Πέτρου, πατέρα Βασίλειο, βρέθηκε λύση. Εδώ και λίγες ημέρες μένουμε σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία και είμαστε καλά…» είπε η Νικολέτα Χατζηχρήστου και πρόσθεσε: «Ο Πέτρος έχει ηρεμήσει, είναι καλά στην υγεία του και αποφασίσαμε να τα αφήσουμε όλα πίσω. Να κοιτάξουμε μπροστά. Μέσα όμως από τις δυσκολίες εκτιμάς καλύτερα κάποια πράγματα. Αναθεωρείς. Πλέον πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, αλλά και επίγειοι άγγελοι χωρίς φτερά, άνθρωποι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους και προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια και την αγάπη τους. Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου».

Σύμφωνα με την ίδια, από τη στιγμή που πήγαν στο νέο τους σπίτι, ο Πέτρος Φυσσούν δείχνει πιο ευτυχισμένος από ποτέ. «Το βλέπεις στο πρόσωπό του, χαμογελά. Βέβαια έχει έναν παραπάνω λόγο, καθώς από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου πιάνει και δουλειά. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό… Ο Πέτρος θα ασχοληθεί με αυτό που αγαπά, που τον γεμίζει, με την τέχνη του. Και αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο». Οπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, «τη Δευτέρα αναλαμβάνω τη θεατρική ομάδα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Και ελπίζω να είμαι ένας καλός δάσκαλος. Εχω δει τα παιδιά, έχω παρακολουθήσει παράστασή τους και είναι εξαιρετικά» τόνισε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα κάνουμε σπουδαίες δουλειές».

Ο εφιάλτης της έξωσης (τον Ιούλιο) που τον έστειλε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ηταν μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, όταν στην εξώπορτα του σπιτιού όπου διέμεναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Πέτρος Φυσσούν και η σύζυγός του Νικολέτα Χατζηχρήστου εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια Δροσούλα Χαραλάμπους με τον σύζυγό της και έναν δικαστικό κλητήρα. Ο Πέτρος Φυσσούν εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο μικρό μπαλκόνι της οικίας και μόλις τους είδε, τους ζήτησε να φύγουν. Η ιδιοκτήτρια όμως επέμενε επίμονα να της ανοίξουν. Οι φωνές της αναστάτωσαν όλη τη γειτονιά, με αποτέλεσμα κάποιοι να καλέσουν την Αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 4 στην Ανω Πεύκη έφτασε ένα περιπολικό της Ασφάλειας και τόσο ο Πέτρος Φυσσούν όσο και οι ιδιοκτήτες κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ηθοποιό για απείθεια, ωστόσο μετά τις διευκρινίσεις αφέθηκε ελεύθερος. Επειτα επέστρεψαν και πάλι στην οικία, όπου ο ηθοποιός άνοιξε την πόρτα και οι ιδιοκτήτες, παρουσία και των αστυνομικών, εισέβαλαν σε αυτήν. Το σοκ για τον αγαπημένο ηθοποιό ήταν μεγάλο.

Σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα πόδια του δεν άντεξαν το βάρος. Οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου του, αλλά και δεκάδων γειτόνων που παρακολουθούσαν καρέ-καρέ τη στιγμή της έξωσης από το σπίτι. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στην 6η Πνευμονολογική Κλινική, όπου οι γιατροί τού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τη Νικολέτα Φυσσούν, η ιδιοκτήτρια τους πέταξε στον δρόμο για ένα χρέος 400 ευρώ. Ωστόσο, η Δροσούλα Χαραλάμπους υποστηρίζει ότι της όφειλαν ενοίκια από τον περασμένο Φεβρουάριο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά έγιναν για ένα ενοίκιο. Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια, η Δροσούλα Χαραλάμπους, είναι κολλητή φίλη με την τελευταία σύζυγο του πατέρα μου, τη Βούλα. Με τη γυναίκα που δεν με άφησε να τον νεκροφιλήσω» ανέφερε η Νικολέτα Χατζηχρήστου και συνέχισε υποστηρίζοντας: «Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο» είχε αναφέρει τότε στην «Espresso» η σύζυγος του Πέτρου Φυσσούν και κόρη του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου. Εκτοτε το ζευγάρι φιλοξενούταν είτε σε φιλικά σπίτια είτε στο ξενοδοχείο.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η «σιωπή των αμνών» στις Σπέτσες! Κλειστά στόματα στην τοπική κοινωνία για το άγριο φονικό

Σφραγισμένα παραμένουν τα στόματα στις Σπέτσες μετά τη δολοφονία του 26χρονου,...

Καταραμένο σπίτι! 20χρονη «έσβησε» στην άσφαλτο, όπως ο νεαρός που έμενε παλιότερα στο ίδιο σπίτι

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 20χρονο κορίτσι σημειώθηκε προχθές στην περιοχή...

Θρίλερ στον τάφο της Δώρας Ζέμπερη! Η μητέρα της άτυχης εφοριακού ξεσπά!

Στις 18 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν ακριβώς τρία χρόνια από τον άδικο -όσο...

Ζωντανή η Άρτεμις! Μαρτυρίες δίνουν ελπίδες στην οικογένεια της 19χρονης

Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της 19χρονης Αρτέμιδας,...

Νέο σοκ στη Μάνη! «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του συζυγοκτόνου

Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα χτυπήματα της μοίρας για...

Όταν ο Ορφέας συνάντησε τον Οδυσσέα στη «Μηχανή του Τιούρινγκ»

Θεατρική συνάντηση του Ορφέα Αυγουστίδη και του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στον μονόλογο...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σωτηροπούλου, Ροζάκη και Λέχου πήγαν βόλτα με τετράποδη παρέα!

Έστειλαν τον κωδικό 6 στο 13033 και έβγαλαν βόλτα τα κατοικίδιά τους στο κέντρο της πόλης.Η Τόνια Σωτηροπούλου απαθανατίστηκε από τον φακό στο...

Η Μάρλεν έτοιμη να τα βγάλει όλα!

Μπορεί να πήρε μέρος στο «MasterChef» δείχνοντας τις ικανότητές της στην κουζίνα, ωστόσο η Μάρλεν Γρυντάκη έχει διαγράψει μια πορεία και ως plus size...

Σάλος με το φάρμακο του Τραμπ στον Ιερώνυμο! Αγανάκτηση από τους Έλληνες για «βασιλιάδες και δούλους»!

Στα «χαρακώματα» έχει στείλει το φάρμακο μπαμλανιβιμάμπη (bamlanivimab) για τον κορονοϊό επιστήμονες, κλήρο και Eλληνες πολίτες μετά την είδηση ότι οι ελληνικές Αρχές έσπευσαν...

Η… ηγετική κίνηση της κόρης του Παπανδρέου «φουντώνει» το ΚΙΝ.ΑΛ.!

Έρχεται «τυφώνας» ονόματι Μαργαρίτα-Έλενα Παπανδρέου στο... ΠΑΣΟΚ; Ρίχνει όντως ξανά το όνομα Παπανδρέου στην πολιτική πιάτσα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου;Από την Βίβιαν ΜπενέκουΤις...

Η «σιωπή των αμνών» στις Σπέτσες! Κλειστά στόματα στην τοπική κοινωνία για το άγριο φονικό

Σφραγισμένα παραμένουν τα στόματα στις Σπέτσες μετά τη δολοφονία του 26χρονου, με φερόμενο ως δράστη τον 22χρονο γιο γνωστού καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου!Οι...

Ο Ηλίας Μαμαλάκης σχολιάζει την Δέσποινα Βανδή (video)

Ο αγαπημένος Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day». O chef αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για τα επαγγελματικά σχέδια που κάνει με τον Διονύση...