Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ανατριχίλα με τις βαλίτσες της φρίκης

❱❱ Ο serial killer τις είχε ξεφορτωθεί στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης
❱❱ Στον υγρό τάφο φέρεται ότι βρίσκονται η Ρουμάνα και η 8χρονη κόρη της, καθώς και η Maricar από τις Φιλιππίνες

Στις λίμνες της φρίκης, που έμελλε να μετατραπούν σε υδάτινο τάφο για τα θύματα του 35χρονου serial killer, συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες των κυπριακών Αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το μακάβριο κουβάρι που συνδέει τις διαδοχικές δολοφονίες τουλάχιστον πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα η επιχείρηση της Πυροσβεστικής με τη χρήση ρομποτικής κάμερας στην Κόκκινη Λίμνη, κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, είχε ως αποτέλεσμα την ανάσυρση μίας από τις δύο βαλίτσες που εντοπίστηκαν στον βυθό και η οποία έκρυβε το πτώμα ενός εκ των θυμάτων, τοποθετημένο σε εμβρυακή στάση. Μάλιστα, ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς είχε φροντίσει να βάλει στο εσωτερικό της και μία πλάκα τσιμέντου, θέλοντας να κρατήσει για πάντα στον πάτο της λίμνης το ένοχο μυστικό του. Χθες η μειωμένη ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη είχε ως αποτέλεσμα να αποβούν άκαρπες οι έρευνες των Αρχών, που μετά τις υποδείξεις του 35χρονου serial killer αναζητούν ακόμη δύο βαλίτσες τις οποίες ομολόγησε πως πέταξε.

Τα θύματα, που φέρεται ότι κατέληξαν στα θολά νερά της λίμνης, σύμφωνα με τον δράστη, είναι η Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2016, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και η 29χρονη Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες.

f3 arian lozano
Από αριστερά: H Arian Palanas Lozano, η Mary Rose Tiburcio, η 6χρονη Sierra, η Livia Florentina Bunea και η 8χρονη Elena Natalia Bunea

Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός της ενήλικης γυναίκας που εντοπίστηκε στην πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από τα λασπώδη νερά, ενώ εντός της ημέρας θα διενεργηθεί και νέα νεκροτομή. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πιθανότατα πρόκειται για την 36χρονη Ρουμάνα, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με την 8χρονη κόρη της και, κατά τον 35χρονο ίλαρχο, «πετάχτηκαν» συγχρόνως στη λίμνη.

Ακαρπες οι έρευνες

Αυτό κάνει πιθανότερο το ενδεχόμενο η δεύτερη βαλίτσα να κρύβει τη σορό της 8χρονης, παρά της 29χρονης Maricar, η οποία δολοφονήθηκε 27 μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2018.

Την ίδια ώρα, άκαρπες ήταν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου ο 35χρονος δράστης υπέδειξε ως το σημείο όπου πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose Tiburcio, του πρώτου θύματος που εντοπίστηκε από τις Αρχές.

O δύτης που επιχείρησε χθες με τη χρήση σκάφανδρου δεν κατάφερε να εντοπίσει τη σορό του αδικοχαμένου κοριτσιού, που, όπως και η 8χρονη Elena, είχε την ατυχία να είναι αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία της μητέρας του. Αυτός, άλλωστε, φέρεται ότι ήταν ο λόγος που ο 35χρονος μανιακός δολοφόνος αποφάσισε να εξασφαλίσει τη σιωπή τους σκοτώνοντάς τις.

f2 kypros limni7
Δύτης με σκάφανδρο ετοιμάζεται για έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο

Φως στις ανεξήγητες πτυχές της ανατριχιαστικής υπόθεσης και στο σκοτεινό προφίλ του «Ορέστη» αναμένεται να ρίξουν οι ειδικοί ερευνητές της Scotland Yard, οι οποίοι έπειτα από πρόσκληση του αρχηγού της Αστυνομίας θα συνδράμουν τις έρευνες.

Πρόκειται για έναν κλινικό ψυχολόγο, έναν ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, έναν ειδικό ανακριτή και έναν ειδικό εμπειρογνώμονα.

—-

Σε 30χρονη από το Νεπάλ ανήκει η σορός στο πεδίο βολής στην Ορούντα

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA προκειμένου να ταυτοποιήσουν και επίσημα τη γυναίκα που είχε θάψει σε λάκκο στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα ο 35χρονος λοχαγός περιμένουν οι κυπριακές Αρχές.

f9 nepalΩστόσο, όλα τα στοιχεία μαρτυρούν πως πρόκειται για την Ασμίτα Κχάντα Μπίστα (Asmita Khadka Bista – φωτό δεξιά), 30 ετών, από το Νεπάλ, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τη Λευκωσία πριν από περίπου έναν χρόνο.

Το πτώμα της γυναίκας εντοπίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά τις υποδείξεις του Νίκου Μεταξά, στο πεδίο βολής της Ορούντας. Ηταν γυμνή και σε προχωρημένη αποσύνθεση. Η άτυχη γυναίκα από το Νεπάλ, την οποία ο 35χρονος δράστης κατονόμασε στις ιδιόχειρες καταθέσεις του ως Κάχτα Ανου, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές είναι η κοπέλα που ποζάρει στον φακό στο λιμάνι της Λάρνακας.

Την εξαφάνισή της είχαν δηλώσει φιλικά της πρόσωπα όχι στην Αστυνομία αλλά στο προξενείο του Νεπάλ πριν από έναν χρόνο, αναφέροντας μάλιστα ότι άφησε πίσω και όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Εδωσαν και πληροφορία που ανέφερε ότι την τελευταία φορά που εθεάθη είχε επιβιβαστεί σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

—-

Υποπτος και για φόνο Βιετναμέζας στα Κατεχόμενα

Την ώρα που οι κυπριακές Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της φρίκης γύρω από τις επτά δολοφονίες που ομολόγησε ο serial killer λοχαγός Νίκος Μεταξάς, οι Αρχές του ψευδοκράτους φέρεται ότι έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που συνδέουν τον αποκαλούμενο «Ορέστη» με έγκλημα που διαπράχθηκε στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατοχικές Αρχές ζήτησαν μάλιστα βοήθεια από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να συνδέσουν τον 35χρονο ίλαρχο με τη 40χρονη Dam Thi Hop από το Βιετνάμ, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη σε περιοχή κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

f11
Το πτώμα της Βιετναμέζας τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. Δεξιά: Η Dam Thi Hop

Το πτώμα της 40χρονης εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019 σε πλήρη αποσύνθεση, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. Η εξαφάνιση της Dam Thi Hop είχε δηλωθεί στις 15 Οκτωβρίου 2017. Το ψευδοκράτος εκτιμά ότι η 40χρονη δολοφονήθηκε σε προγενέστερη ημερομηνία. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο Νίκος Μεταξάς είχε περάσει στα Κατεχόμενα στις 5 Μαΐου 2018.

offer

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...