Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Πέτρος Λαγούτης: «Έχει τύχει να θέσω τα όρια μου στο κοινό»

O Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Απειλούν να με σκοτώσουν»

Κλείνει ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου γιατί οι πιστοί φοβούνται τους σαλαφιστές μουσουλμάνους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Φανατικοί μουσουλμάνοι απειλούν να σκοτώσουν τον μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης Θεοφύλακτο και να κάψουν ζωντανούς τους χριστιανούς που εκκλησιάζονται στον ιστορικό ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη. «Αν σας βρούμε άλλη φορά εδώ μέσα, θα σας κάψουμε όλους ζωντανούς και εσένα, παπά, θα σου πάρουμε το κεφάλι» ήταν το τελεσίγραφο προς τους έντρομους πιστούς της μικρής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου ομάδας μουσουλμάνων που εισέβαλε στον ιερό ναό, όπως δήλωσε αποκλειστικά στην «Espresso» ο μητροπολίτης Θεοφύλακτος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην Τρίπολη για τους ορθόδοξους χριστιανούς. Με πόνο ψυχής σκέφτομαι να κλείσω τον ιστορικό ναό και να τον ανοίξω το Πάσχα» μας είπε ο 68χρονος μητροπολίτης που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη γενέτειρά του, την Κατερίνη, και συνέχισε: «Το τελευταίο διάστημα δεν έρχεται ούτε ένας χριστιανός στον ναό, γιατί φοβούνται. Και ξέρετε γιατί; Προ μηνός ομάδα περίπου δέκα σαλαφιστών μουσουλμάνων -είναι οι υπερσυντηρητικοί σουνίτες- εισέβαλαν την ώρα της Θείας Λειτουργίας στον ναό του Αγίου Γεωργίου και ούρλιαζαν πως πρέπει τώρα αμέσως να αδειάσει η εκκλησία, γιατί θα μας κάψουν ζωντανούς. Οταν τους παρακάλεσα να φύγουν από τον ιερό χώρο, εξαγριωμένοι μού απάντησαν πως θα με σκοτώσουν, πως θα με αποκεφαλίσουν… Δεν τους φοβάμαι, αλλά από τότε δεν έρχεται ούτε ένας πιστός στην εκκλησία μας. Τις καλές εποχές το εκκλησίασμα έφτανε και τους 150 πιστούς, ενώ σήμερα ούτε ένας…»

Ο μητροπολίτης Θεοφύλακτος εκφράζει τη λύπη του, γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ξεχάσει την Ιερά Μητρόπολη Τριπόλεως. Την τελευταία φορά που τον αναζήτησαν ήταν με την εξέγερση κατά του Καντάφι, το 2011. «Ολοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί και φυσικά και η ελληνική παροικία αντιμετωπίζουμε προβλήματα, γιατί δεν υπάρχει πλέον ασφάλεια. Πριν από δύο μήνες άγνωστοι βεβήλωσαν το ελληνικό νεκροταφείο στην Τρίπολη σκορπώντας τα οστά των νεκρών! Ο ναός μας, που βρίσκεται στην Τρίπολη από το 1647, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γίνει παρανάλωμα του πυρός κι εγώ αναγκάζομαι να κυκλοφορώ πλέον με πολιτική περιβολή για να μη με αναγνωρίζουν οι συμμορίες των μουσουλμάνων. Γράψτε τα αυτά για να μάθει ο κόσμος ότι εκεί χανόμαστε… Χρειαζόμαστε κάθε μορφής στήριξη».

Να σημειωθεί πως ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Τριπόλεως, που έχει λεηλατηθεί το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές, είναι ο μοναδικός εν λειτουργία ορθόδοξος ναός στη μεγάλη χώρα της Λιβύης. Εξυπηρετεί δε τις πνευματικές και λειτουργικές ανάγκες τόσο των Ελλήνων όσο και των αδελφών άλλων ορθόδοξων κρατών, όπως είναι οι Ρώσοι, Βούλγαροι, Σέρβοι και Ουκρανοί.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...