Σαφάρι επενδύσεων

Επιχείρηση «κόκκινο χαλί» Σαμαρά στις ΗΠΑ για προσέλκυση επιχειρηματιών.

Κόκκινο χαλί στρώνει στους επιχειρηματίες ο Αντώνης Σαμαράς και τους προσκαλεί να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, που συνεχίζει τις επαφές του στις ΗΠΑ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη και τους κάλεσε να έρθουν μόνοι τους στην Ελλάδα και να δουν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει. «Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, κάτι που είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός δίνοντας έμφαση στο ότι αλλάζει στην Ελλάδα η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, που δεν έχει σχέση με την επιφυλακτικότητα που υπήρχε παλαιότερα. «Από το red tape (γραφειοκρατία) που υπήρχε στο παρελθόν, εμείς στρώνουμε red carpet για τους επενδυτές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις και αυτές είναι πρώτον, ο επενδυτικός νόμος και δεύτερον, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το γραφείο του είναι ανοιχτό και δέχεται εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο, όπως έγινε πρόσφατα με τον επικεφαλής της ΙΒΜ, στο πλαίσιο της υποβοήθησης της καινοτομίας, ενώ επανέλαβε ότι η δική του πρόθεση είναι να καθιερωθεί «flat rate tax» στο 15%, αλλά οι συνθήκες προς το παρόν δεν το επιτρέπουν. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι σύντομα θα υπάρξει νέος νόμος για τη φορολόγηση των ακινήτων που να ευνοεί την αγορά και να αναθερμάνει την οικοδομή που αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τέλος, είπε ότι είναι σημαντικό πως η χώρα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, από το οποίο το 70% θα δοθεί για την ενίσχυση των πλέον αδύναμων πολιτών. Στο μεταξύ, με στόχο να διερευνήσει τις προθέσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος (εν όψει και της ετήσιας συνεδρίασης του ταμείου κατά το διάστημα 11-13 Οκτωβρίου) προσέρχεται ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη με την Κρ. Λαγκάρντ. Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις και πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να πάρει τη στήριξη της επικεφαλής του ΔΝΤ για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ