Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Εφημερίδες, λυγμοί, φωνές και… σουβλάκια!

Πώς περνούν τις ώρες τους στα κρατητήρια ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Με διαφορετικό τρόπο ο καθένας αντιμετωπίζουν την κράτησή τους στα κελιά της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας οι κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος δείχνει προβληματισμένος με τη θέση στην οποία βρίσκεται και «ξεσκόνισε» τις εφημερίδες που του πήγε ο βουλευτής του κόμματός του Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος τον επισκέφθηκε, προκειμένου να δει πώς κάλυψαν τα ΜΜΕ τις εξελίξεις με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάζει μεταπτώσεις στην ψυχολογία του. Τη μια στιγμή είναι καθισμένος στο κρεβάτι του κελιού του αμίλητος και σκεπτικός, ενώ την αμέσως επόμενη πετάγεται όρθιος και αρχίζει να βηματίζει έντονα, με στρατιωτικό βήμα, φωνάζοντας κατά καιρούς συνθήματα για το κόμμα του και τον αρχηγό του, προσπαθώντας να τον εμψυχώσει!225j963j9

Φανερά καταβεβλημένος και αμίλητος κάθεται στο κελί του στην Ασφάλεια ο βουλευτής Πειραιά Γιάννης Λαγός, ο επονομαζόμενος και «σκληρός» της Χρυσής Αυγής, που κατάφερε να μετατρέψει σε προπύργιό της την «κόκκινη» Νίκαια. Ο Λαγός, που έχει δεχτεί μόλις μία επίσκεψη από στενό συγγενικό του πρόσωπο, ρωτούσε μάλιστα τον φρουρό του κρατητηρίου για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μεταγωγές στις φυλακές και το κλίμα που επικρατεί εκεί! Εκείνος όμως που φαίνεται να έχει καταρρεύσει υπό το βάρος των κατηγοριών που έχει στοιχειοθετήσει σε βάρος του ο Αρειος Πάγος είναι ο βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μίχος που δείχνει ιδιαίτερα καταβεβλημένος και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι φρουροί τον είδαν έκπληκτοι να ξεσπά σε λυγμούς μέσα στο κελί του!

Την πιο σκληρή και απόμακρη στάση απ’ όλους δείχνει να κρατά ο έτερος του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Ακόμη και μέσα από το κελί του φωνάζει συνθήματα υπέρ του κόμματος και εναντίον της κυβέρνησης. Οσο για τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος μάλιστα έχει βρει αρκετούς γνωστούς στο μέγαρο της ΓΑΔΑ, καθώς πολλοί αστυνομικοί ήταν πελάτες του στο κατάστημα με τα στρατιωτικά είδη που διατηρεί στον Κολωνό, δείχνει πιο ψύχραιμος απ’ όλους και συχνά επιδιώκει να πιάσει συζήτηση με τους φρουρούς των κρατητηρίων.

Το βραδινό μενού της λέσχης της ΓΑΔΑ για τους κρατούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας περιλάμβανε λουκάνικο ή σουβλάκι με τηγανητές πατάτες, σαλάτα και γλυκό. Αυτή τη φορά όλοι δοκίμασαν ό,τι έφαγαν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι στα γενικά κρατητήρια του 7ου ορόφου του αστυνομικού μεγάρου.

Με βαριές κατηγορίες απολογούνται σήμερα οι πρώτοι τέσσερις

Εντεκα αξιόποινες πράξεις -μεταξύ των οποίων η δολοφονία του Παύλου Φύσσα- αποδίδουν οι ανακριτές διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Κώστας Παπακώστας στη σκληρή ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως κυρίαρχο αρχηγό, υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά και μέλη της διευθύνουσας ομάδας τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.44896j96j89

Στα κατηγορητήρια αναφέρουν: «Στο καταστατικό προβλέπεται ρητώς ο διαχωρισμός του “πολιτικού” και ”επιχειρησιακού” τμήματος, αναμφιβόλως όμως αμφότερα τα τμήματα διοικούνται και διευθύνονται από αυτή την ηγετική ομάδα (…), με κυρίαρχο όμως πάντοτε τον «αρχηγό» (μονοπρόσωπο όργανο), η εξουσία του οποίου είναι, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitler, απόλυτος, απεριόριστος και αδιαμφισβήτητος». Ενας από τους στόχους της οργάνωσης, σύμφωνα με τους ανακριτές, είναι η στρατολόγηση ανηλίκων. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής αναλύονται απόψεις, θέσεις και στόχοι της από ειδικούς ομιλητές (καθοδηγητές), μεταξύ των οποίων υπάρχει και ανήλικος! Ακόμη, σε ανώνυμη επιστολή που εστάλη στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, περιέχονται στοιχεία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Σήμερα θα απολογηθούν οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος, αύριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος και μεθαύριο ο Χρήστος Παππάς. Ολοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι διώκονται για πολιτικούς λόγους.

Εξι ολόκληρες ώρες κατέθετε η σύντροφος του Παύλου Φύσσα 

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση και συνοδευόμενη από τον πατέρα του δολοφονημένου συντρόφου της έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά η φίλη του Παύλου Φύσσα για να καταθέσει στην 6η ανακρίτρια όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι.

Η κατάθεσή της κράτησε έξι ολόκληρες ώρες και η σοκαρισμένη κοπέλα αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Ομως ο δικηγόρος της Π. Τζελής δήλωσε ότι η νεαρή γυναίκα κατέθεσε πως μπορεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του ράπερ, ενώ άφησε αιχμές για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επισημαίνοντας ότι βρίσκονταν στο σημείο και αν είχαν επέμβει νωρίτερα, θα είχαν αποτρέψει τη δολοφονία.

Στο μεταξύ, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν έρευνες σε βάθος στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας και έχουν συλλέξει στοιχεία για συμμετοχή αστυνομικών σε δραστηριότητες της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των άνω των 20 αστυνομικών που ερευνάται αν είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή στο στόχαστρο βρίσκονται και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Μετά το πόρισμα του αντιεισαγγελέα για την ύπαρξη όπλων οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν στη Μάνδρα, την Πάρνηθα, στον Ασπρόπυργο και σε άλλες περιοχές κάνουν έρευνες ακόμα και στα εξοχικά αστυνομικών, καθώς υπάρχουν υποψίες πως κρύβουν όπλα Χρυσαυγιτών. Οι έρευνες στρέφονται ακόμη και στο Λιμενικό, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι από το Σώμα εκπαίδευαν στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δεν αποκλείεται μάλιστα σύντομα να γίνουν και συλλήψεις.

Στη μεζονέτα εξάλλου του βουλευτή Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων βρέθηκαν δύο παράνομα όπλα -το ένα γερμανικό Λούγκερ- κάδρα του Χίτλερ, σημαίες με σήματα των Ες Ες, γερμανικά κράνη και άδεια μπουκάλια κρασιού που απεικονίζουν τον Μουσολίνι σε ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Ενα πιστόλι Zastava με μια γεμιστήρα και μια επαναληπτική καραμπίνα βρέθηκαν 44h85h963στο σπίτι του Νίκου Μίχου στην Εύβοια, ενώ στο σπίτι του Γιάννη Λαγού στη Σαλαμίνα ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα με πέντε φυσίγγια και δύο καπνογόνα. Η βαλλιστική στα όπλα των βουλευτών έδειξε πως ο Παναγιώταρος πυροβολούσε στον αέρα στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή.

Ρουπακιάς: Η γυναίκα μου με έκαψε με τις καταθέσεις της

Το οργανόγραμμα των τηλεφωνικών συνομιλιών λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει πως ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας μίλησε αρκετές φορές με βουλευτή της Χρυσής Αυγής και αυτός με τη σειρά του ενημέρωνε τον γενικό γραμματέα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνομιλίες του δολοφόνου Γ. Ρουπακιά μέσα από τις φυλακές με την αδελφή του Χρυσούλα, ο οποίος έδειχνε εκνευρισμένος για τις απανωτές καταθέσεις της γυναίκας του που τον έκαψαν:

«Β: Της το ‘πα και μου λέει θα ζητήσει συγγνώμη, της το ‘πα και η άλλη να πούμε, σου τα ‘πε, η άλλη, να πούμε, άλλη χαζή, μου τα έκανε μαντάρα, με έβαλε δέκα χρόνια μέσα ακόμη, να πούμε, με τις μαλακίες της.

Α: Ποια βρε;

Β: Η γυναίκα μου, με τις μαλακίες που πήγε και κατέθεσε.

Α: Γιώργο, είναι βαρύ το αδίκημα που έχεις κάνει, το ‘χεις πάρει χαμπάρι;

Β: Ρε, κατάλαβες τι σου πα, δεν είναι αυτό. Της είπα να πάει στο σπίτι και να δώσει στους αστυνομικούς για να μην τα κάνουν κώλος στο σπίτι όλα τα πράγματα, κι αυτή έπιασε και τα έδωσε αλλού, τη μία λέει ότι τα έκαψε, την άλλη λέει έτσι και στο τέλος κάρφωσε και τους άλλους και πήγανε στο σπίτι τους – γιατί να τους μπλέξει τους άλλους που πήγε τα πράγματα…

Στις συνομιλίες ακούγεται η αδελφή του Ρουπακιά να συζητάει με την κουμπάρα της, η οποία είναι βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και να κατονομάζει βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος απαρνήθηκε τον Ρουπακιά: «…Εγώ τον Κασιδιάρη τον έβλεπα που μίλαγε στην τηλεόραση και γύριζε κι έλεγε εγώ δεν τον ξέρω και ο άλλος ότι είναι τρελός, δηλαδή μου ήρθε να… να πάω εκεί, να τον πιάσω από τον λαιμό και να του πω, ρε κερατά μου, ποιος τους εκπαίδευσε γι’ αυτό το θέμα, ποιος τους έκανε να γίνονται δολοφόνοι; Εγώ, αν ήμουν στη θέση του Γιώργου, θα είχα ανοίξει το στόμα μου και θα τους είχα κάψει, κι ας πέθαινα».

Θεαματική εισβολή από τη Λουκά

Σαν ταύρος εν υαλοπωλείω εισέβαλε στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής η Ελένη Λουκά, η οποία όρμησε μαινόμενη στο ισόγειο φωνάζοντας κατά των συλλήψεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Φυσικά, δεν διέθετε άδεια εισόδου στο κτίριο και οι αστυνομικοί της φρουράς προσπάθησαν να την απομακρύνουν με το καλό, όμως η πρώην καθηγήτρια δεν έλεγε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους.

«Φασίστες είστε εσείς. Ερχεται το τέλος σας!» φώναζε προς τους αστυνομικούς οι οποίοι έδειξαν αρχικά αμήχανοι από την απροσδόκητη επέλαση. Οταν είδαν, όμως, ότι δεν σκόπευε να υπακούσει στην εντολή τους να βγει από το κτίριο, την έπιασαν από τα χέρια και τη συνόδευσαν έξω. «Εσείς είστε φασίστες!» επέμεινε στο παραλήρημά της η Ελένη Λουκά, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να την απομακρύνουν από την είσοδο του μεγάρου της ΓΑΔΑ, όπου είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικοί και πολίτες παρακολουθώντας τη… θεαματική επανεμφάνισή της χωρίς να μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

Αναφορές και για δύο καλλιτέχνες

Αίσθηση προκαλεί ότι στις αναφορές που εστάλησαν στον Αρειο Πάγο για τη Χρυσή Αυγή, μεταξύ των θυμάτων επιθέσεων που διερευνώνται υπάρχουν και δύο καλλιτέχνες. Η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου δέχτηκε επίθεση με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο την 1η Οκτωβρίου 2009 στον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη, όταν πέταξε σε κάδο σκουπιδιών προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Ο ηθοποιός και τραγουδιστής Πάνος Μουζουράκης ξυλοκοπήθηκε και του έριξαν σπρέι στο πρόσωπο έξω από τη μουσική σκηνή Οξυγόνο, με αφορμή τον ρόλο του σε βίντεο με χιουμοριστικό σκετς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Σταύρου Θεοδωράκη.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...