Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Οι παραστάσεις που θα μας συντροφεύουν κάτω από το θερινό φεγγάρι

Το καλοκαίρι είναι κατεξοχήν η περίοδος που τα θέατρα...

Μπήκε στην κουζίνα και μεγαλούργησε

Η γνωστή ηθοποιός λατρεύει το καλό φαγητό και της...

«Σασμός» spoiler: Η Βασιλική εξαφανίζεται προκαλώντας αναταραχές

Πολλές οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς «Σασμός»....

Η Βάσω Λασκαράκη χωρίς μακιγιάζ και φίλτρα ποζάρει χαμογελαστή!

Η Βάσω Λασκαράκη είναι από τις γυναίκες που είναι...

Αιχμές για το παρελθόν του νέου Πάπα λίγο πριν την ενθρόνισή του

Τον κατηγορούν για συνεργασία με τη χούντα και για τη σύλληψη και τον βασανισμό δύο ιερέων.

Την έναρξη μιας νέας εποχής για το Βατικανό σηματοδοτεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα που πραγματοποιείται σήμερα, με τον Πάπα Φραγκίσκο Α’ να αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Την ίδια ώρα οι επικριτές του εξακολουθούν να εγείρουν ερωτήματα για το παρελθόν του, «σκιάζοντας» τη σημερινή χαρμόσυνη μέρα. Η αργεντίνικη εφημερίδα «Pagina 12» δημοσιοποίησε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Χόρχε Μπεργκόλιο, όπως ήταν το όνομα του νέου Πάπα, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ευθυνόταν για τη σύλληψη και τους βασανισμούς δύο ιησουιτών ιερέων την περίοδο της χούντας.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, έσπευσε να διαψεύσει ένας από τους δικαστές που είχαν αναλάβει να εξετάσουν την υπόθεση. «Το δικαστήριο άκουσε τις κατηγορίες σε βάρος του Μπεργκόλιο, μελετήσαμε τις μαρτυρίες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δύο ιερείς αψήφησαν θαρραλέα τις εντολές των ανωτέρων τους και συνέχισαν να συγκρούονται με ένα καθεστώς τυφλό, αιμοχαρές, που δεν θα άφηνε κανέναν να μπει στον δρόμο του», εξήγησε ο δικαστής Χέρμαν Καστέλι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Λα Νασιόν». «Δεν κρίναμε αν ο Μπεργκόλιο έπρεπε να δείξει περισσότερο ή λιγότερο θάρρος. Το ερώτημα είναι αν παρέδωσε τους δύο ιερείς» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, έχουν φτάσει από χτες στη Ρώμη οι εκατόν πενήντα επίσημες αντιπροσωπίες που θα παραστούν στην τελετή ενθρόνισης. Ανάμεσά τους, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα και από τους μητροπολίτες Αργεντινής Ταράσιο και Ιταλίας Γεννάδιο.

Η παρουσία του προκαθήμενου του Θρόνου του Αποστόλου Ανδρέα προβάλλεται ως «ιστορική» από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, καθώς είναι η πρώτη δέκα αιώνες μετά το Σχίσμα καθολικών και ορθοδόξων. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Νία Βαρντάλος σπάει τη σιωπή της για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη

Η Νία Βαρντάλος, έσπασε την σιωπή της για την...

Τους τσακώσαμε στο λιμάνι της Αίγινας να περπατούν χεράκι χεράκι

Είναι από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια της σόουμπιζ!Ο ηθοποιός...

Ζηλιάρης ο Τάσος Ιορδανίδης

Ζηλιάρης μάς προέκυψε ο Τάσος Ιορδανίδης, ο οποίος βρέθηκε...

Τα δάκρυα του Λάκη Λαζόπουλου στον Άγιο των θαυμάτων!

Μεγάλη έκπληξη για τους προσκυνητές στο γυναικείο μοναστήρι του...

Τέσσερις κούκλες στα πόδια του Γιώργου Λιάγκα

Στικούδη, Παναγιώταρου, Χατζηθεοδώρου, Παναγιωτακοπούλου: Τέσσερις κούκλες στα πόδια του...

Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι ξανά κάτω από την ίδια στέγη

Κάτω από την ίδια στέγη διαμένουν πλέον η Εύα...

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής

Οδός Πατησίων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Μια από...