«Καμία ανοχή στον ναζισμό»

Μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο ναζισμού ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για την 70ή επέτειο έναρξης του εκτοπισμού των Ελλήνων Εβραίων.

«Η ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά τον ναζισμό και, αναλογικά, είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη. Αυτή την απαράμιλλη αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Συναγωγή Μοναστηριωτών, χωρίς να κατονομάσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο νεοναζισμός εμφανίζεται και πάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, και σε αυτό τον βοηθάει «η κρίση και η πολύ μεγάλη ανεργία που υπάρχει, καθώς επίσης και η κατάρρευση των προσδοκιών. Γι’ αυτό και σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε να έχουμε τον νου και τα μάτια μας ανοιχτά».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή σχολιάζει πως «ο Σαμαράς και άλλοι ξεπουλημένοι πολιτικοί προσκύνησαν το σιωνιστικό κεφάλαιο και τη νέα τάξη πραγμάτων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ