Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

10 συμπτώματα που «δείχνουν» κόπωση

Μοιάζουν αρκετά με αυτά της κατάθλιψης εξαιτίας της έλλειψης όρεξης και τις κρίσεις ευσυγκινησίας.

Ολο και περισσότεροι φτάνουν πια στο σημείο της εξουθένωσης, του τελευταίου σταδίου της κόπωσης. Τα συμπτώματα μπορεί να μοιάζουν πολύ με αυτά της κατάθλιψης, ίσως επειδή οι άνθρωποι που είναι πολύ κουρασμένοι έχουν και χειρότερη διάθεση ως αποτέλεσμα της υπερκόπωσής τους. Ποια είναι όμως τα πραγματικά προειδοποιητικά συμπτώματα; Ακολουθούν τα 10 πιο χαρακτηριστικά που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν!

Δυσκολία συγκέντρωσης: Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε μια δουλειά χωρίς το μυαλό σας να τρέχει στη «λίστα» των υποχρεώσεων που έχετε αποθηκεύσει σε αυτό. Παράλληλα σας πλημμυρίζει η αίσθηση κόπωσης και απελπισίας επειδή δεν έχετε αρκετή ενέργεια να καλύψετε όλες τις υποχρεώσεις σας.

Φοβάστε ότι αρχίζετε να εκδηλώνετε Αλτσχάιμερ: Η απώλεια μνήμης που συνδέεται με βαθιά κόπωση και στρες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μικροπράγματα, όπως το να ξεχνάει κανείς πού έχει αφήσει τα κλειδιά του, μέχρι πιο ανησυχητικά «κρούσματα», όπως το να βγαίνει κανείς από το σπίτι και να μη θυμάται πού ήθελε να πάει.

Μιλάτε πολύ γρήγορα ή μπερδεύετε τις λέξεις: Βιάζεστε να τα πείτε όλα πριν ξεμείνετε οριστικά από ενέργεια ή μπερδεύετε τις λέξεις επειδή είστε πολύ κουρασμένοι για να τις προφέρετε σωστά. Η ολοκλήρωση μιας πρότασης φαντάζει μάχη.

Απώλεια λίμπιντο: Ο εγκέφαλος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της σεξουαλικής διαδικασίας. Αν δεν υπάρχει λοιπόν ελεύθερος χώρος σε αυτό, το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι ενεργητικό σεξ.

Κρίσεις ευσυγκινησίας: Αυτό αφορά ως επί το πλείστον τις γυναίκες που από τη φύση τους εκφράζουν συναίσθημα πιο ελεύθερα. Η ένταση αλλά και η αίσθηση απώλειας ελέγχου και απελπισίας είναι από μόνα τους ικανά να γεμίσουν τα μάτια με δάκρυα.

Διαταραχές ύπνου: Μπορεί να ξυπνάτε νιώθοντας ότι δεν έχετε κοιμηθεί όλη νύχτα, ενώ στην πραγματικότητα κοιμηθήκατε. Αν και πέφτετε εξουθενωμένοι για ύπνο δεν μπορείτε να κοιμηθείτε βαθιά, ξυπνάτε συχνά, δεν μπορείτε να σταματήσετε τη σκέψη σας που τρέχει.

Ελλειψη όρεξης: Νιώθετε το στομάχι σας συνεχώς κόμπο και με το ζόρι κατεβαίνει κάτω μπουκιά.  

Απόσυρση από κοινωνικές δραστηριότητες: Νιώθετε ότι δεν έχετε όρεξη και κίνητρο για τίποτε άλλο παρά για ύπνο και δουλειά και σταματάτε τα χόμπι σας ή βλέπετε σπάνια πια τους φίλους σας.  

Εμμονικός προβληματισμός για την κόπωση: Σκέφτεστε συνέχεια τι είναι αυτό που κάνετε λάθος και αισθάνεστε πάντα εξουθενωμένοι, ενώ έχετε παράλληλα ανησυχίες για το αν αυτή η κατάσταση κρύβει μια σοβαρή ασθένεια που απειλεί τη ζωή σας.

Αίσθηση σωματικής αδυναμίας: Νιώθετε τρέμουλο όταν στέκεστε και γενικά δεν έχετε καλό συντονισμό κινήσεων ή από την άλλη είστε στην τσίτα και τα άκρα σας πετάγονται με το παραμικρό.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...