Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Κορκονέας και Σαραλιώτης: Θα κάτσουν ξανά στο σκαμνί

❱❱ Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης αποφυλάκισης Κορκονέα και της αθώωσης ΣαραλιώτηΕνδέχεται να καθίσουν πάλι στο εδώλιο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, στα Εξάρχεια, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, που οδήγησε στην αποφυλάκιση του πρώτου και την αθώωση του δεύτερου.

Δύο ημέρες αφότου ο 49χρονος Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε την πύλη εξόδου των Φυλακών Δομοκού προσκομίζοντας απόσπασμα της εφετειακής απόφασης, που έριξε την ποινή του στα 13 έτη, η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να της διαβιβάσει αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, μόλις καθαρογραφεί.

Οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να μελετήσουν εξονυχιστικά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό, νομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

f3 272

Ελαφρυντικό

Την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία, οι εφέτες έκριναν ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Αυτό είχε αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και ο πρώην ειδικός φρουρός να καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Η εν λόγω απόφαση σήμανε την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς ο 49χρονος είχε ήδη εκτίσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ είχε κάνει και μεροκάματα που προσμετρούνται ευεργετικά.

Μάλιστα, μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, απόσπασμα της οποίας διαβιβάστηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού, ο πρώην ειδικός φρουρός, που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο Αλέξη, ανέπνευσε αέρα ελευθερίας.

Την ίδια ώρα, ένορκοι και τακτικοί δικαστές έκριναν ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλη Σαραλιώτη, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2012.

«Μου λείπει η δουλειά μου! θελω να γυρισω»

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο σώμα της Αστυνομίας εξέφρασε ο Βασίλης Σαραλιώτης, πέντε ημέρες μετά την αθώωσή του.

«Μου λείπει η δουλειά μου» είπε στο Star ο 43χρονος πρώην ειδικός φρουρός, που μετά την αποφυλάκισή του, το 2012, ζει στη γενέτειρά του τη Δράμα πουλώντας καφέδες και όταν περάσει λίγος χρόνος και ηρεμήσει, θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει.

«Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι. Επειδή ήθελα να μπω στην Αστυνομία, μ’ αρέσει. Οπότε μου λείπει, ναι. Ηταν η δουλειά που ήθελα να κάνω» εξήγησε και χαρακτήρισε «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που η απόφαση καταστεί αμετάκλητη και δεν ασκηθεί αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην υπηρεσία του και να λάβει και τους μισθούς που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς ποινικής διαδικασίας.

f2 342

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...