Ιερόσυλοι σχεδόν κατεδάφισαν έναν ναό!

❱❱ Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου! Βάνδαλοι γκρέμισαν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο ΑγρίνιοΣε άλλο επίπεδο έφτασαν τον όρο «βανδαλισμός» οι ιερόσυλοι, που σχεδόν κατεδάφισαν έναν ναό! Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο χωριό Μεγάλη Χώρα στην περιοχή του Αγρινίου.

Οι περίοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν -ανήμερα στη Μεταμόρφωση- διαπίστωσαν πως το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ήταν σχεδόν γκρεμισμένο! 

Ο ευκτήριος οίκος βρισκόταν σε ιδιοκτησία ενός 68χρονου, κοντά στις αποθήκες του Παπαστράτου στη Μεγάλη Χώρα, και λειτουργικά ανήκε στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το υφιστάμενο κτίσμα του ναού ανακατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1970. Το αρχικό εκκλησάκι είχε χτιστεί πολύ παλαιότερα από ευσεβείς αγρότες κατοίκους της περιοχής, ως τάμα για να εξαφανιστεί ένα τεράστιο φίδι, που απειλούσε τους ίδιους και τις καλλιέργειές τους.

Περίοικοι που πήγαν να επισκεφθούν ανήμερα στη γιορτή της Μεταμόρφωσης την εκκλησία βρέθηκαν μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα, που ο νους ενός ανθρώπου δύσκολα μπορεί να χωρέσει…

Η δυτική πρόσοψη του ναού ήταν γκρεμισμένη, σαν ένα αόρατο χέρι να την είχε ρίξει. Οι ζημιές είναι πέραν επισκευής και το κτίσμα κρίνεται κατεδαφιστέο. Στο άκουσμα της πρωτοφανούς καταστροφής, οι κάτοικοι του χωριού αναστατώθηκαν και εξοργίστηκαν από την πράξη των βανδάλων, σπεύδοντας να ειδοποιήσουν και τη μητρόπολη και την Αστυνομία.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς, που κατάγεται από την περιοχή της Μεγάλης Χώρας, όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό του πρωτοφανούς βανδαλισμού έσπευσε στο χωριό για να επιθεωρήσει την κατεστραμμένη εκκλησία.

Αυτοψία

Από την αυτοψία που έκαναν ειδικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν κάποιο είδος βαρέος οχήματος ή ειδικού σκαπτικού μηχανήματος για να προκαλέσουν τις ιδιαίτερα σοβαρές φθορές στο κτίριο του ναού, που είναι κυριολεκτικά μισογκρεμισμένος.

Το περιστατικό εικάζεται ότι έλαβε χώρα μεταξύ 5 και 6 Αυγούστου, και χθες καταγγέλθηκε στην τοπική Αστυνομία, η οποία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για φθορές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για την ταυτοποίησή του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ