Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του!

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι... Ράμπο...

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

«Κόουτς, είμαι καλύτερος από αυτούς!»

Ο Νίκος Νιόπλιας που σημάδεψε τον Κώστα Μήτρογλου μιλάει για τον «πιστολέρο» του Ολυμπιακού.

Η σχέση του Κώστα Μήτρογλου με τον Νίκο Νιόπλια στο ποδόσφαιρο είναι αντίστοιχη με τη σχέση που έχει ο γιος με τον μπαμπά. Στα πρώτα του βήμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν ήρθε από τη Γερμανία όντας παιδί μεταναστών, ο άσος του Ολυμπιακού «έπεσε» πάνω στον Νίκο Νιόπλια και αυτή η σχέση τον σημάδεψε για πάντα.

Ο 47χρονος προπονητής σε συνέντευξή του στην «Εspresso της Κυριακής» μίλησε για τη σχέση αυτή με ιδιαίτερη νοσταλγία: «Ημουν προπονητής στην Εθνική Νέων και ένας φίλος μας που τον ήξερε από τη Γερμανία μάς τον έστειλε στην προπόνηση να τον δούμε. Είχαμε τότε ένα πλάνο στην ομοσπονδία για τους νέους παίκτες από το εξωτερικό και τους λέγαμε να έρθουν με δικά τους έξοδα στην Ελλάδα και άμα ξεχωρίζαμε κάποιον, θα τον κρατούσαμε. Το ίδιο έγινε και με τον Κώστα. Οταν ήρθε, ήταν ένα χρόνο μικρότερος, εκείνος του ’88, τα υπόλοιπα παιδιά του ’87.263549ewsad253

»Ηταν τόσο καλός στο σκοράρισμα που έκανε μόλις δύο προπονήσεις και τον πήρα αμέσως στην αποστολή για ένα τουρνουά στη Γερμανία. Δεν ήξερε να μιλάει καλά ελληνικά, είχε κοντά του έναν φίλο του που έκανε τον διερμηνέα στα γερμανικά. Τον ρώτησα για το επίπεδο που είχε και από την αρχή κατάλαβα ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τον θυμάμαι ακόμη να μου λέει: “Κόουτς, εγώ είμαι καλύτερος απ’ αυτούς”. Την επόμενη χρονιά έπαιξε με τη φουρνιά του έχοντας ένα χρόνο προϋπηρεσία και ήταν ακόμη καλύτερος. Εβλεπε το τέρμα με πολύ μεγάλη ευκολία».

Από εκείνη την εποχή το δέσιμο του Μήτρογλου με τον Νιόπλια έγινε ακόμη πιο δυνατό και πάντα τον έπαιρνε τηλέφωνο για να τον συμβουλευτεί. «Είχε ενδιαφερθεί τότε και ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του. Στην Εθνική είχα τότε συνεργάτες τους Σαργκάνη – Κοκολάκη και ο Κοκολάκης είχε μια καλή φιλία με τον Λεμονή. Πάντα είχα καλή επικοινωνία με τον Κώστα. Με είχε πάρει, θυμάμαι, τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να τον δώσει δανεικό σε μία εκ των Αρη, Ξάνθης, Ολυμπιακού Βόλου, Πανιωνίου και με ρωτούσε με αγωνία αν θα ήταν καλό για την καριέρα του. “Δεν ξέρω, άμα φύγω, αν θα παίξω στην Εθνική” μου έλεγε κι εγώ του απαντούσα ότι μόνο αν έφευγε θα διακρινόταν και θα τον καλούσαν πιο εύκολα. «Δεν πρέπει να φύγεις από την Αθήνα, να πας στον Πανιώνιο που έχει καλή ομάδα» τον συμβούλεψα».

Και ο Νίκος Νιόπλιας συνεχίζει: «Με πήρε ξανά τηλέφωνο μόλις τελείωσε η χρονιά και με ρώτησε σε ποια ομάδα θα πήγαινα για να ερχόταν κοντά μου. Του είπα “άμα θέλεις τη συμβουλή μου, να πας στον Ατρόμητο που είναι μια οργανωμένη ομάδα, έχει καλό προπονητή (σ.σ.: τον Δώνη), θα είσαι κοντά στο σπίτι σου, κοντά στην ομάδα όπου ανήκεις. Εκανε το “μπαμ” στον Ατρόμητο και από κει και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους».

Σκιαγραφώντας το προφίλ του Κώστα Μήτρογλου, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κύπρου λέει στην «Espresso της Κυριακής»: «Το βασικό του προσόν είναι ότι πιστεύει πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Θα έρθουν δύσκολες στιγμές, αλλά δεν παίζει με την ψυχολογία. Δεν τον παίρνει ποτέ από κάτω».

Οσο για το ενδεχόμενο να φύγει στην Ευρώπη, ο Νίκος Νιόπλιας είναι ξεκάθαρος: «Αυτή τη στιγμή παίζει στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αμα είναι να πάει σε ομάδα όπως η Αταλάντα ή η Μπολόνια, δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει. Θα είναι πισωγύρισμα στην καριέρα του αν κάνει μια τέτοια κίνηση».

Τα «κόκκινα» διπλά

Η απίστευτη παράσταση του Κώστα Μήτρογλου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ», ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Αντερλεχτ (3-0), χάρισε στον Ολυμπιακό ακόμη ένα «γλυκό» διπλό, συγκεκριμένα το πέμπτο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Espresso της Κυριακής» υπενθυμίζεται σήμερα τις άλλες τέσσερις εκτός έδρας νίκες των Πειραιωτών.

3 Οκτωβρίου 2007 Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3 (32′ Αλμέιδα – 72′ Στολτίδης, 82′ Πατσατζόγλου, 86′ Κοβάσεβιτς)

28 Νοεμβρίου 2007 Λάτσιο – Ολυμπιακός 1-2 (30′ Πάντεφ – 35′ Γκαλέτι, 64′ Κοβάσεβιτς)

23 Νοεμβρίου 2011 Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1 (82′ Φετφατζίδης)

24 Οκτωβρίου 2012 Μονπελιέ – Ολυμπιακός 1-2 (49′ Σαρμπονιέ – 73′ Τοροσίδης, 90+1′ Μήτρογλου)

Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...