Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Το serial της Οδύσσειας

Τον Μάιο του 2014 η απόφαση της κυβέρνησης για το εξάστερο resort των Ελληνοαυστραλών κροίσων στη μαγευτική Ιθάκη!

Τον Μάιο του 2014 θα ανακοινωθούν οι πρώτες επίσημες αποφάσεις από ελληνικής πλευράς στους Ελληνοαυστραλούς κροίσους επενδυτές, που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του μεγαλεπήβολου στόχου τους που ακούει στο όνομα «Odyssey 6* resort». Η κωλυσιεργία της ελληνικής γραφειοκρατίας φαίνεται ότι έχει κάνει ακόμα μία φορά το θαύμα της, αφού μια σοβαρή επενδυτική προσπάθεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθεί να παραμένει  στα χαρτιά.

Οι Ελληνοαυστραλοί επενδυτές ωστόσο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη μετατροπή της πανέμορφης Ιθάκης σε τουριστικό προορισμό πρώτης επιλογής από τουρίστες με γεμάτες τσέπες και φουσκωμένα πορτοφόλια. Για τον λόγο αυτό  βρίσκονται ήδη σε πολύ σημαντικές συμφωνίες με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία του κόσμου προκειμένου να διοργανωθούν ακόμα και για το επόμενο καλοκαίρι κρουαζιέρες με προορισμό το ξακουστό νησί του Οδυσσέα. Αυτό που επιθυμούν περισσότερο, ακόμα και σε αυτό το στάδιο, είναι την περιοχή στην οποία μέσα στα επόμενα χρόνια θα κατασκευαστεί ένα από τα καλύτερα εξάστερα resort του κόσμου να τη δουν όσο περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν είτε να αγοράσουν μία από τις βίλες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είτε να απολαύσουν τις διακοπές τους μόλις αυτό ολοκληρωθεί.

7598665sedfrgvc77Oπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο αποκλειστικό δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας η «Espresso της Κυριακής», η περιοχή είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη. Οι εκτάσεις που έχουν ήδη αγοραστεί και ξεπερνούν τα 1.600 στρέμματα βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Ιθάκης του νομού Κεφαλληνίας, ενώ καλύπτουν τις θέσεις «Στενό», «Προφήτης Ηλίας», «Δίστομη», «Χοντρή Πούντα», «Γερονικόλα Ράχη», «Γιαννάκου», «Αναβρυτικές», «Νεροκλειδιά», «Πέρα Πηγάδι».

Το «Odyssey 6* resort» θα καλύψει όλο αυτό το σημείο του νησιού, το οποίο βρίσκεται αμέσως μετά την περιοχή Καμίνια και λίγο πριν από τον Μαραθιά. Σύμφωνα με τη μακέτα, στους χώρους θα φτιαχτούν συνολικά έξι υπερλούξ resorts, 1.020 σουίτες με θέα το απέραντο γαλάζιο, μαρίνα στην οποία θα χωρούν τουλάχιστον 200 σκάφη διαστάσεων mega yachts, βίλες μπροστά στη θάλασσα με δική τους μαρίνα, πισίνες, γήπεδα, κήποι με σπάνια δέντρα και φυτά, αλλά και 150 πίστες για τους λάτρεις του γκολφ.

Ειδικά για τον σχεδιασμό του γκολφ κλήθηκε από τους ιδιοκτήτες να αναλάβει το έργο ο νούμερο 1 σχεδιαστής γηπέδων του αθλήματος, ο πασίγνωστος Γκρεγκ Νόρμαν, ο οποίος ύστερα από επίσκεψή του στο νησί μελέτησε και παρουσίασε το τελικό του σχέδιο. Τις εντυπώσεις θα κλέψει η μεγάλη λίμνη που θα δημιουργηθεί και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς. Τα σχέδια των κατοικιών του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική της μινωικής εποχής, όπως ακριβώς και το παλάτι του Οδυσσέα, που βρίσκεται, σύμφωνα και με τους μελετητές, στην Ιθάκη και στον αρχαιολογικό χώρο «Σχολή του Ομήρου».

Στο κόκκινο η ζήτηση

Η ιδέα της δημιουργίας της υπερσύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας έχει ενθουσιάσει σημαντικό μέρος της κοινωνίας του νησιού που περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη των εργασιών, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από την αύξηση του τουρισμού, και την αύξηση της κίνησης της αγοράς στο πανέμορφο νησί. Μάλιστα δεν είναι και λίγοι αυτοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το δικό τους κομμάτι γης στο νησί με θέα είτε την πανέμορφη παραλία Αφάλες που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα και στο χωριό Aγιοι Σαράντες είτε στις Φρίκες ή και στο ρομαντικό Κιόνι. Αυτό φανερώνει την αύξηση της ζήτησης στην Ιθάκη που σε λίγα χρόνια θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των πιο λαμπερών προσώπων της παγκόσμιας σκηνής και επιχειρηματικότητας.

Το ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους ξεκίνησε από την εποχή που δημοσιεύματα των μεγαλύτερων εφημερίδων και περιοδικών του κόσμου ήθελαν τον πάμπλουτο σεΐχη του Κατάρ Μοχάμαντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί να αγοράζει, εκτός από το νησί Οξυά, και έξι ακόμα μικρότερα που σκοπό έχει να τα μετατρέψει σε επίγειους παραδείσους. Αυτό ενισχύθηκε και από την απόκτηση του θρυλικού Σκορπιού του Ωνάση από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....