Εκστρατεία για τα εκατομμύρια της «Αγια-Σοφιάς»

Ποιοι αναμένεται να βάλουν χρήματα για το παλάτι της ΑΕΚ.

Μετά την ομόφωνη έγκριση των σχεδίων της «Αγια-Σοφιάς» από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, σειρά παίρνει το θέμα της συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για το έργο. Και χθες είχαμε ακόμη μία εξέλιξη, καθώς ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ΑΕΚ η ημέρα που θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της Δικέφαλος 1924 με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 30.000.000 ευρώ. Η εν λόγω γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Ετσι, σε 21 ημέρες από τώρα θα κριθεί το αν θα συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα που απαιτούνται. Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχει βεβαιότητα, καθώς κρίνουν ότι ο Μελισσανίδης έχει από τώρα συμφωνήσει με τους επιχειρηματίες που θα στηρίξουν την προσπάθεια. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί τα πρώτα 2.000.000 ευρώ από τη σύσταση της εταιρίας (1.000.000 έχει βάλει ο Γιώργος Μελισσανίδης και τα υπόλοιπα οι άλλοι μέτοχοι). Από εκεί και πέρα, περί των 2.000.000-3.000.000 ευρώ περιμένει ο «Τίγρης» από τους Πόλυ Χατζηιωάννου και Πέτρο Παππά (έκαστος).

Σίγουροι ότι θα συνδράμουν οικονομικά με σεβαστά ποσά (άνω των 500.000 ευρώ, όπως διαδίδεται) είναι και οι επιχειρηματίες Γκούμας, Στεφάνου, Δαλακούρας. Επίσης, ακούγεται ότι την προσπάθεια θα στηρίξουν και οι Γαντζούλας, Φειδάκης (κι αυτοί γνωστοί ενωσίτες επιχειρηματίες). Θα ακολουθήσουν φυσικά και πολλοί ακόμα που θα συνδράμουν, έστω και με μικρότερα ποσά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δικέφαλος Α.Ε. θα μπουν και τα μισά έσοδα από τις πωλήσεις των φετινών εισιτηρίων διαρκείας (υπολογίζονται στα περίπου 2.000.000 ευρώ).

Θυμίζουμε ότι ο Μελισσανίδης έχει εξασφαλίσει ήδη από την περιφέρεια 20.000.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 20.000.000 ευρώ που θα απομένουν (το έργο έχει ανακοινωθεί ότι θα στοιχίσει περί τα 70.000.000 ευρώ) θα προέλθουν από τον μέγα χορηγό (που θα «βαφτίσει» το γήπεδο) και φυσικά τους μικρότερους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ