Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Τα δώδεκα χρόνια λύγισαν τη Βίκυ!

Εχασε τη γη κάτω από τα πόδια της η Σταμάτη στο άκουσμα της ποινής που της επέβαλε το δικαστήριο.

Στο άκουσμα της σκληρής ετυμηγορίας δεν άντεξε… Το πρόσωπό της Βίκυς Σταμάτη χλόμιασε και η ίδια κατέρρευσε όταν άκουσε από τα χείλη των δικαστών ότι καταδικάζεται σε 12 έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή… Ο κόσμος της όλος, οι ελπίδες της ότι θα είχε και πάλι αγκαλιά τον μοναχογιό της γκρεμίστηκαν σαν χάρτινος πύργος.

Οι δικοί της άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προσπάθησαν να τη στηρίξουν. Ομως, τα λόγια τους δεν φάνηκε να της δίνουν δύναμη… Το μόνο που μονολογούσε ήταν το όνομα του παιδιού της και ένα «Γιατί, γιατί Θεέ μου;», ενώ με σκυμμένο το κεφάλι πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Κορυδαλλού. Τις επόμενες ώρες, μάλιστα, θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει εκεί ή θα μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

«Κατέρρευσε. Μιλάμε για τραγωδία. Η Βίκυ Σταμάτη είναι ένα ράκος», λέει στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας και προσθέτει: «Δεν είναι μόνο το ψυχολογικό. Είναι και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει».

Οπως λέει ο δικηγόρος: «Η Βίκυ Σταμάτη βρίσκεται στο τελευταίο προκαρκινικό στάδιο και η κατάσταση της υγείας της συνεχώς επιδεινώνεται. Η τελευταία ιατρική γνωμοδότηση, με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, που κατέθεσα στο δικαστήριο λέει ότι η μαστεκτομή στην οποία είχε υποβληθεί πρόσφατα απέτυχε. Δυστυχώς, από αυτήν την καταραμένη αρρώστια πάσχει ήδη η μητέρα της και έχει πεθάνει και η γιαγιά της» αναφέρει και προσθέτει: «Κατέθεσα δύο πραγματογνωμοσύνες που αποδεικνύουν ότι από όλη αυτή την κατάσταση έχει κλονιστεί ιδιαίτερα σοβαρά και η ψυχική υγεία του ανήλικου παιδιού της.

Ομως το δικαστήριο, προκειμένου να βγάλει μια εντυπωσιακή είδηση, δεν τα έλαβε όλα αυτά υπ’ όψιν του. Επίσης, δεν αναγνωρίστηκε στη Βίκυ Σταμάτη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που αναγνωρίζεται και στον μεγαλύτερο εγκληματία. Αυτομάτως, λοιπόν, με την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου η ποινή της θα μειωθεί στο μισό και αυτομάτως θα έρθει και η υποχρεωτική αναστολή εκτέλεσης της ποινής της».

Πάντως, όπως αποκάλυψε ο κ. Κούγιας, θα ζητηθεί η αναστολή  εκτέλεσης της ποινής της μέχρι την έφεση. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας θεωρεί πως η Βίκυ Σταμάτη έχει πέσει «θύμα» στην υπόθεση.

«Η εντολέας μου είναι το θύμα γιατί γνώρισε τον κ. Τσοχατζόπουλο όταν είχαν ήδη διαπραχθεί οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Ουδέποτε έγινε κυρία κανενός σπιτιού, σε αντίθεση με άλλους συγγενείς και συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου. Το μόνο που ανήκε στην ίδια ήταν ένα διαμέρισμα 150 τ.μ. στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Αυτό ουσιαστικά δεν της ανήκε γιατί αγοράστηκε με δάνειο από τη Eurobank και το οποίο είναι ήδη υπό κατάσχεση από την τράπεζα. Το σπίτι αυτό δεν μπορεί να δημευτεί γιατί ανήκει στη Eurobank» ανέφερε χαρακτηριστικά.

526985bnmccv5236Οργή και απογοήτευση από τον Ακη για τη δικαστική απόφαση

Δεν αναγνωρίζει την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών χωρίς ελαφρυντικό, και προτίθεται να καταθέσει έφεση συνεχίζοντας τον αγώνα να αποδείξει την αθωότητά του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ έδειξε φανερά απογοητευμένος και οργισμένος από την απόφαση με την οποία παραμένουν στις φυλακές η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, όπως και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου:

«Οι δικαστικοί λειτουργοί εγκλημάτησαν εις βάρος του δικαίου και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Το δικαστήριο αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις “άνωθεν” παρεμβάσεις ενοχοποίησης, καταδίκης, φυλάκισης εναντίον μου των γνωστών πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας, οι οποίες από το 2010 επέβαλαν στα ΜΜΕ τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό και διαπόμπευση εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Των ιδίων κέντρων που το 2011 επέβαλαν, με την πρωτοφανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., στο Κοινοβούλιο να κουκουλώσει το σκάνδαλο των Υ/Β στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ασκήσει δίωξη εναντίον μου».

Δημεύονται οι περιουσίες

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε και σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων οι οποίοι εμπλέκονται στις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών. Οσον αφορά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύτηκαν είναι και το ακίνητο επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δικαστήριο όρισε επίσης την καταβολή χρηματικών ποσών προς το Δημόσιο ως εξής: Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλει 1.000.000 ευρώ, ο Γιάννης Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 ευρώ έκαστος, πλην των Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά οι οποίοι υποχρεούνται να καταβάλουν 50.000 ευρώ.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...