Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Μετά το χαμό της μητέρας μου, ο ερχομός της κόρης...

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο στην πρόβα...

«Ο Γιατρός»: Βλέποντας την Κέλλυ και τον Γρηγόρη να έχουν έρθει κοντά,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός».Βλέποντας την Κέλλυ...

Νίνα Λοτσάρη: «Τρώω ό,τι θέλω απλά τρώω λίγο»

Η Νίνα Λοτσάρη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Θοδωρής Μαραντίνης: «Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που...

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε μια συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή...

Διά θαλάσσης αρχίζουν να έρχονται οι Ρώσοι

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου προπομπός της επίσκεψης Λαβρόφ.

Το στολίδι του ρωσικού στόλου θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 29 Οκτωβρίου στον Πειραιά ως προπομπός του ερχομού του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ και του ισχυρού άνδρα του οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν. Το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» (αυτό θα καταπλεύσει στον Πειραιά) του ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθελκύστηκε το 1979 και μπήκε σε υπηρεσία το 1983. Το 2000 δέχτηκε εκτεταμένη επισκευή εκσυχρονισμού και μετονομάστηκε σε «Moskva», με αριθμό σκάφους 121. Στο κατάστρωμά του υπάρχει και ελικοδρόμιο.

Αποτελεί τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το καταδρομικό θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό για επισκέψεις όσες ημέρες θα είναι αγκυροβολημένο. Μάλιστα δεν αποκλείεται Ρώσοι αξιωματικοί να επισκεφθούν το ρωσικό νεκροταφείο Πειραιά, που περιλαμβάνει τάφους Ρώσων διαφορετικών εποχών, με κύριο στοιχείο ένωσης τη θάλασσα. Το ρωσικό νεκροταφείο έχει τεθεί υπό την προστασία των Ρώσων ναυτικών δοκίμων και τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Την επομένη, στις 30 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, καταφθάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί του θα είναι και ο «άνθρωπος των σιδηροδρόμων» Γιακούνιν. Η επίσκεψη του πρώτου είναι εδώ και έναν μήνα προγραμματισμένη, ενώ ο δεύτερος έχει «λευκή βίζα», με δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ρώσων για τον ΟΣΕ. Η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η επενδυτική παρουσία της Ρωσίας στην Ελλάδα, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο 63χρονος Λαβρόφ στην Αθήνα.

Ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, προσωπικός φίλος του Πούτιν, έχοντας μακρά θητεία σε καίριες θέσεις στην κυβέρνηση της Ρωσίας, τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του κολοσσιαίου οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων. Η διοίκηση του οργανισμού κατέθεσε πρόταση για την αγορά του ΟΣΕ. Μια πρόταση που δεν αφορά τον τεμαχισμό με κάποια κομμάτια-φιλέτα, αλλά ολόκληρο τον ΟΣΕ, ο οποίος προ της εκ βάθρων αναδιοργάνωσης είχε φτάσει να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως. Ο Γιακούνιν γνωρίζει καλά την Ελλάδα, όντας πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Η Δούκισσα και η trans εγγονή της!

Γεννήθηκε αγόρι, επέλεξε να είναι κορίτσι και ωραία καλλιτέχνιδα....

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...