Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025

Κοπή πίτας για τον «Ηρωα με παντούφλες»

Την πίτα για το 2025 έκοψαν οι πρωταγωνιστές της...

Οι προφητικοί στίχοι που χθες έγιναν πραγματικότητα για την Καίτη Γκρέυ

Κάθε φορά που η Καίτη Γκρέυ τα τελευταία χρόνια...

Καίτη Γκρέυ – Στέλιος Καζαντζίδης: Θα «υπάρξουν» ξανά… μαζί στον ουρανό!

Τι παιχνίδια παίζει πολλές φορές η μοίρα... ακόμα και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

ΚΡΙΟΣ: Βελτιώστε τον τρόπο που κερδίζετε τους άλλους και...

Διά θαλάσσης αρχίζουν να έρχονται οι Ρώσοι

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου προπομπός της επίσκεψης Λαβρόφ.

Το στολίδι του ρωσικού στόλου θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 29 Οκτωβρίου στον Πειραιά ως προπομπός του ερχομού του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ και του ισχυρού άνδρα του οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν. Το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» (αυτό θα καταπλεύσει στον Πειραιά) του ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθελκύστηκε το 1979 και μπήκε σε υπηρεσία το 1983. Το 2000 δέχτηκε εκτεταμένη επισκευή εκσυχρονισμού και μετονομάστηκε σε «Moskva», με αριθμό σκάφους 121. Στο κατάστρωμά του υπάρχει και ελικοδρόμιο.

Αποτελεί τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το καταδρομικό θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό για επισκέψεις όσες ημέρες θα είναι αγκυροβολημένο. Μάλιστα δεν αποκλείεται Ρώσοι αξιωματικοί να επισκεφθούν το ρωσικό νεκροταφείο Πειραιά, που περιλαμβάνει τάφους Ρώσων διαφορετικών εποχών, με κύριο στοιχείο ένωσης τη θάλασσα. Το ρωσικό νεκροταφείο έχει τεθεί υπό την προστασία των Ρώσων ναυτικών δοκίμων και τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Την επομένη, στις 30 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, καταφθάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί του θα είναι και ο «άνθρωπος των σιδηροδρόμων» Γιακούνιν. Η επίσκεψη του πρώτου είναι εδώ και έναν μήνα προγραμματισμένη, ενώ ο δεύτερος έχει «λευκή βίζα», με δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ρώσων για τον ΟΣΕ. Η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η επενδυτική παρουσία της Ρωσίας στην Ελλάδα, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο 63χρονος Λαβρόφ στην Αθήνα.

Ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, προσωπικός φίλος του Πούτιν, έχοντας μακρά θητεία σε καίριες θέσεις στην κυβέρνηση της Ρωσίας, τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του κολοσσιαίου οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων. Η διοίκηση του οργανισμού κατέθεσε πρόταση για την αγορά του ΟΣΕ. Μια πρόταση που δεν αφορά τον τεμαχισμό με κάποια κομμάτια-φιλέτα, αλλά ολόκληρο τον ΟΣΕ, ο οποίος προ της εκ βάθρων αναδιοργάνωσης είχε φτάσει να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως. Ο Γιακούνιν γνωρίζει καλά την Ελλάδα, όντας πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και τι θα τρώμε τώρα;

Με το... αριστερό μπήκε ο νέος χρόνος για τον...

Ο φακός τσάκωσε Γεωργούλη και Σολωμού στο Κολωνάκι

Βόλτα για shopping στο Κολωνάκι έκανε η Μαρία Σολωμού...

Φλοίσβος αμαρτίας με πρωταθλητή της κωπηλασίας

Στα πράσα πιάστηκε ο πρωταθλητής της κωπηλασίας Η.Ε. (πολύ...

«Εκλεισε» το Κολωνάκι για την οικογένεια Μητσοτάκη

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Μητσοτάκη αγαπάει το Κολωνάκι...

H Mέλπω Ζαρόκωστα έγινε μοντέλο στον φακό του Πώρου

Είναι ίσως το γηραιότερο μοντέλο φωτογράφου στην Ελλάδα και...